„One District, One Product“ (Jedan okrug, jedan proizvod)

Organizatori: Veleposlanstvo Indije u Zagrebu i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Inicijator izložbe: Nj. E. g. Raj Kumar Srivastava
Kustos izložbe: Antonella Vlaše
Otvorenje izložbe 23. siječnja 2024. u 18:00.
Izložba ostaje otvorena do 28. veljače 2024.

Vlada najmnogoljudnije indijske savezne države Uttar Pradesh 2018. godine je pokrenula je projekt „Jedan okrug, jedan proizvod“ s ciljem promicanja autohtonih proizvoda i obrta te njihovog uključivanja na svjetsko tržište. Iz svakog okruga izdvojen je jedan proizvod certificiran kao karakterističan za pojedinu regiju.

Središnja vlada Republike Indije prepoznala je ovaj projekt kao vrijedan te ga je 2022. godine provela u svim saveznim državama i teritorijima pa je sad više od 1000 proizvoda iz 765 okruga uključeno u projekt „Jedan okrug, jedan proizvod – okruzi kao izvozna središta“.

Projektom se nastoji očuvati tradicijske obrte od kojih su mnogi bili pred nestajanjem, ali i poboljšati društveni i ekonomski položaj obrtnika.

Na izložbi su predstavljene brojne rukotvorine od metala, papira, mramora, terakote i sl. koje prikazuju raznolikost brojnih Indijskih regija, a sve s obzirom na dostupnost prirodnih materijala od kojih se iste izrađuju.

Ostale objave

Obavijest o radnom vremenu

Obavijest o radnom vremenu

Zbog pripreme i održavanja Humanitarnog karnevalskog bala naš će muzej, od danas, 9. veljače do nedjelje 11. veljače, biti zatvoren za posjetitelje. Vidimo se u ponedjeljak!

Pročitajte više
Obavijest o radnom vremenu

Događanja u veljači

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. IZLOŽBA O'BLOG NA BLOG organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content