Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Rođendani Rijeka

Čudotvornica rođendani – proslava rođendana u Rijeci, novost je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. pozivnica-rodjendan Jedinstvene, zabavne i edukativne proslave dječjih rođendana s temama iz lokalne kulturno-povijesne baštine!

  • Dva sata zabave za djecu od 4 do12 godina
  • Od utorka do subote od 16.00 do 20.00
  • Predbilježbe i informacije na 051 213 578 ili cudotvornica[at]ppmhp.hr

Cijena rođendanske radionice je 600,00 kn za 10 uzvanika, a za više se nadoplaćuje 40,00 kn po djetetu (do max. 15). U cijenu je uračunata organizacija tematske radionice, pozivnice, sokovi i grickalice, CD s fotografijama i dar Muzeja slavljeniku. Tortu osigurava roditelj.

Animatorice: Nina Licul, likovni pedagog Loredana Kružić, pedagog i povjesničar

Voditeljica aktivnosti: Tamara Mataija, viši kustos

TEME ROĐENDANA

RIJEČKE PRIČE BAL POD MASKAMA TRSATSKI ZMAJ UZBUNA NA BRODU NEOBIČNA FORMA STAZA IZAZOVA

rijecke-priceRIJEČKE PRIČE Uzrast: 10-12 godina. Tema ove proslave su priče o Karolini Riječkoj i obitelji Adamić. Glavna igra je igra traženja, u kojoj su dijelovi priče razmješteni po prostoru Čudotvornice. Cilj je sakupiti sve dijelove priče, odnosno puzzle koje tvore portret Karoline Riječke i Andrije Ljudevita Adamića. Na poleđini svake puzzle je dio priče i uputa za potragu iduće puzzle, odnosno nastavka priče. Tim koji prije složi puzzle je pobjednički tim. Timovi čitaju priče i pamte detalje, kako bi kasnije u kvizu njihov predstavnik odgovorio sa čim više točnih odgovora.balBAL POD MASKAMA Uzrast: 4-12 godina. Tema ove proslave je tradicija maskiranja. Djeca nakon zabavne igre upoznavanja izrađuju sebi masku za lice, i pretvaraju se da su željene osobe ili likovi. U takvom raspoloženju pridružuju se plesnoj zabavi.zmaTRSATSKI ZMAJ Uzrast: 4-6 godina. Tema ove proslave je legenda o zmaju koji je živio na Trsatu i koji se borio protiv hobotnice. Djeca se najprije upoznaju s legendom kako bi mogli odigrati igru Put do princeze i Zmajev rep. uzbunaUZBUNA NA BRODU Uzrast: 6-12 godina. Djeca najprije razgledaju dio postava Jedra Kvarnera na kojima bi posebno obratili pažnju na slike brodova sa signalnim zastavicama, a zatim bi prema pripremljenom predlošku izrađivali neke od njih, npr. za početno slovo imena, pa bi se ta zastavica povezala sa značenjem u brodskoj signalizaciji. Djeca se igraju kao da su posada broda u uopasnosti te trebaju istaknuti odgovarajuće zastavice ovisno o situaciji u kojoj se nalazi brod.neobicna-formaNEOBIČNA FORMA Uzrast: 4-12. Tema proslave je suvremena skulptura, a referira se na instalaciju u Čudotvornici. Djeca razgledavaju fotografije sa izložbe Mirka Zrinšćaka, ili reprodukcije drugih suvremenih kipara koji imaju tendenciju izrade vertikalnih skupltura. Skulptura bi se radila od odbačenog materijala – ambalaže, novina, kartonskih kutija, kartona, i sl. Djeca su podijeljena u dva tima, a cilj igre je komponiranjem odbačenih materijala napraviti stabilnu neobičnu formu, skulpturu koja stremi u vis.stazaSTAZA IZAZOVA Uzrast: 6-12. Tema ove proslave je škrinja koja odaje tajne ili u kojoj se čuva blago. Nakon uvodne igre upoznavanja djeca razgledavaju škrinje iz Muzeja. Jedno po jedno dijete ispunjava zadatke iz uputstva koji se od njega traže (npr: „tri koraka ravno, otpjevaj pjesmu xxx, dva koraka lijevo uradi ...“), a koje ih vodi do pronalaska ključa koji otvara škrinjicu sa blagom. U škrinjici se nalaze „blago“ i niz zagonetki i pitanja na koje odgovaraju u drugom dijelu proslave.

Skip to content