Konzervatorsko-restauratorski istraživački radovi – predavanje

28. lipnja 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja

Ove nam se godine u projektu Brdo kulture pridružio i Hrvatski restauratorski zavod i to zanimljivim predavanjem o konzervatorsko-restauratorskim istraživanjima u zgradi u kojoj je danas smještena Gradska vijećnica grada Cresa.

Toni Šaina, konzervator-restaurator Odjela za zidno slikarstvo i mozaik HRZ-a, čija je uža specijalnost zidno slikarstvo, predstavit će rezultate konzervatorsko-restauratorskih istraživanja središnje dvorane zgrade Gradske vijećnice koje je 2014. godine proveo Hrvatski restauratorski zavod. Uz pregled povijesti gradnje vijećnice i njenih adaptacija, naglasak će biti na nalazu stropnog oslika središnje dvorane, nastalom krajem 19. ili početkom 20. stoljeća, u vrijeme kad je zgradu koristila Società del Casino.

Ostale objave

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

PREDSTAVLJANJE KNJIGE knjiga: „Sava i Jolanda“ autorica: Nadja Terčon nakladnik: Pomorski muzeju „Sergej Mašera“ Piran predstavljanje knjige: 16. rujna 2022. u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka U Pomorskom muzeju...

Pročitajte više
Skip to content