Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

9. međunarodni numizmatički kongres u Hrvatskoj
Rijeka, Hrvatska, 7. – 10. travnja 2020.

Čast i zadovoljstvo nam je najaviti da će se 9. međunarodni numizmatički kongres u Hrvatskoj (INCC 2020) održati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka (Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka), od 7. do 10. travnja 2020.
Međunarodni numizmatički kongres u Hrvatskoj (INCC 2020) održava se svake tri godine na drugoj lokaciji u Hrvatskoj, a promovira povijest i kulturnu baštinu kroz znanstvene i stručne radove iz područja numizmatike, koji se objavljuju u popratnom Zborniku radova “Acta numismatica”.
9. međunarodni kongres u Hrvatskoj (INCC 2020) pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organiziraju Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Narodni muzej u Beogradu, Numizmatički kabinet Narodnog muzeja Slovenije i Hrvatsko numizmatičko društvo, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, Ogrankom Matice hrvatske u Opatiji I Filatelističko-numizmatičkim društvom Rijeka.
U povodu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. kongres se održava u Rijeci, a tematski je vezan uz promišljanje utjecaja granica na ekonomiju i novčarstvo u različitim povijesnim razdobljima. Kongres se organizira kao popratni program izložbe “Granice – između reda i kaosa” s kojom Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka sudjeluje u programskom pravcu “Doba moći” Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

 

Sudjelovanje
Kotizacija za sudjelovanje, sa ili bez izlaganja, se ne naplaćuje.

Prijava
Sudionike pozivamo da se prijave ispunjavanjem online obrasca do 15. veljače 2020. prijave putem online formulara.

Online prijavni obrazac
https://forms.gle/YnGwFuVSF2B6FF2f7

Dodatne informacije
Za dodatne informacije pogledajte Prvu obavijest
Link: Prva obavijest

E-mail kontakt za sudionike
Ivo Mileusnić (ivo[at]ppmhp.hr)
Bruno Raguž (brunoraguz[at]gmail.com)

 

Skip to content