AFIYET OLSUN – JELA IZ JUGOISTOČNE TURSKE

organizator: Hrvatsko-tursko društvo Rijeka
suorganizatori: Primorsko-goranska županija, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
autorica fotografija: Mirjana Lončar
otvorenje izložbe: 1. lipnja 2023. u 18.30 u prostoru bivšeg kluba Python
izložba ostaje otvorena do 9. lipnja, a možete ju razgledati subotom od 9 do 13 sati, ponedjeljkom od 14 do 16 sati, te utorkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati.

Razoran potres pogodio je početkom veljače ove godine turske provincije Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Elaziğ, ali i susjedne provincije Şanlıurfa, Adana, Diyabakır i Hatay. To su područja Jugoistočne Turske i imaju raznoliko stanovništvo i svoje posebne običaje.
Na izložbi fotografija autorice Mirjane Lončar bit će predstavljena jela iz potresom pogođenih područja. Fotografije omogućavaju put ovim krajem od doručka preko ručka do večere, prikazujući bogatstvo turskih meza, povrćem i mesom punjena tijesta, ukusnih čorba, zamamnih kebaba, začinjenih priloga, slatkih deserata i zanimljivih pića.
 
Izložba je organizirana u sklopu festivala Porto Etno, a na otvorenju će, uz prigodan program, biti organizirano predavanje i razgledavanje izložbe uz vodstvo autorice.

Ostale objave

Obavijest o radnom vremenu

Obavijest o radnom vremenu

Zbog pripreme i održavanja Humanitarnog karnevalskog bala naš će muzej, od danas, 9. veljače do nedjelje 11. veljače, biti zatvoren za posjetitelje. Vidimo se u ponedjeljak!

Pročitajte više
Obavijest o radnom vremenu

Događanja u veljači

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. IZLOŽBA O'BLOG NA BLOG organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content