Tjedan za darovitost – drugi zadatak


U prvoj polovici 19. stoljeća žene više ne nose raskošne krinoline. U modu tada dolaze haljine jednostavna kroja i dizajna, gotovo nalik spavaćicama. Ovaj novi trend pokrenula je najpopularnija francuska kraljica, Marija Antoaneta. Od modnih dodataka nosile su se marame kojima su se pokrivala ramena, kišobrani, torbice u obliku malenih vrećica od tkanine, raznoliki nakit te zanimljivi šeširi i ostala pokrivala za glavu. Modne trendove pratila je i naša Karolina Belinić, heroina koja je 1813. godine spasila Rijeku od razaranja tijekom sukoba francuske i engleske vojske.
Slijedi drugi zadatak nagradnog Tjednog izazova Kućne Čudotvornice:
Možeš li zamisliti Karolinu Riječku u 2021. godini? Koje bi to modne trendove ona pratila? Pogledaj portret Karoline iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i osmisli suvremenu Karolinu! To možeš učiniti crtežom, slikom, kolažom ili nekom drugom likovnom tehnikom koju rado koristiš.
Svoje radove šaljite na e-mail cudotvornica[at]ppmhp.hr.

Ostale objave

Upisi u muzejske radionice

Upisi u muzejske radionice

Dragi naši Čudotvorci! Školska godina je počela, a s njom i razigane izvannastavne aktivnosti u našoj Čudotvornici. U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka tijekom cijele školske godine možete sudjelovati u likovnoj i dramskoj grupi. Upisati se...

Pročitajte više
Skip to content