Tjedan za darovitost 2019.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka već tradicionalno sudjeluje u obilježavanju tjedna darovite djece i mladih koji organiziraju Centar za poticanje darovitosti Rijeka, Društvo roditelja darovite djece Lodur i Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Ove će se godine bogati program Tjedna za darovitost održati od 18. do 23. ožujka u prostorima Muzeja, Čudotvornici te Muzejskoj zbirci Kastavštine.
Radionice su besplatne, a radi ograničenog broja sudionika (do 15) obavezna je prethodna najava na e-mail cudotvorica[at]ppmhp.hr ili telefon 051/213-578.

Program radionica:

🎨 Šareni prozori
Vrijeme: 18. 3. / 10:00 – 11:00 sati
Uzrast: 4. – 6. razred osnovne škole
Voditeljice: Iva Volović i Irena Radoslav
Opis radionice:
Jedna u nizu radionica u sklopu izložbe “Riječke (primijenjene) priče” koju organiziraju studenti povijesti umjetnosti s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Kroz izložbu i kreativnu radionicu učenici će se baviti šarenim prozorima izrađenim u stilu vitraja.

🎨 Kako sam postao muzejski izložak?
Vrijeme: 20. 3. / 10:00 – 11:00 sati
Uzrast: 1. – 4. razred osnovne škole
Voditeljice: Iva Volović i Irena Radoslav
Opis radionice:
U sklopu izložbe “Riječke (primijenjene) priče” organizira se edukativno-kreativna radionica na kojoj će učenici istraživati muzejske predmete kojima će kroz maštovite priče udahnuti život kojega su imali prije nego što su postali muzejski izlošci.

🎨 CSI muzeolozi
Vrijeme: 21. 3. / 10:00 – 11:00 sati
Uzrast: 6. -8. razred osnovne škole
Voditeljice: Iva Volović i Irena Radoslav
Opis radionice:
U sklopu izložbe “Riječke (primijenjene) priče”, koju organiziraju studenti povijesti umjetnosti s Filozofskog fakulteta u Rijeci, učenici će na radionici poput pravih istraživača slijediti tragove kako bi rekonstruirali priču o predmetima i ukrasima s početka 20. stoljeća.

🎨 Preko mora i oceana
Vrijeme: 19. 3. i 22. 3. / 11:30 – 13:00 sati
Uzrast: 5. – 8. razred osnovne škole
Voditeljica: Andrea Samaržija
Opis radionice:
Na ovoj će radionici učenici kroz otkriti koja je poveznice između Titanica i Rijeke, istraživat će muzejski postav Odjela povijesti pomorstva te će se okušati u zabavnoj igri znanja te izrađivanju parobroda u origami tehnici.

🎨 Riba ribi grize rep
Vrijeme: 23. 3. / 9:30 – 10:30 sati
Uzrast: predškolci
Voditeljica: Andrea Samaržija
Opis radionice:
Radionica se bavi tradicijom i običajima primorskog kraja. Kroz radionicu djeca uče o tradicijskim barkama, ribolovu, ribarnici te primorskoj kuhinji. Aktivnosti koje se provode kroz radionicu temelje se na simboličkoj igri, igri uloga te kreativnom izražavanju.

🎨 Riječka luka – MuMA (Muzejski mali atelje)
Vrijeme: 19. 3. i 21. 3. / 18 – 19:30 sati
Uzrast: 1. – 4. razred osnovne škole (19. 3., utorak) / 5. – 8. razred osnovne škole (21. 3., četvrtak)
Voditeljica: Nina Licul
Opis radionice:
Na likovnoj radionici MuMA (Muzejski mali atelje) sudionici će umjetničkom interpretacijom obraditi temu Riječke luke povodom obilježavanja 300. godišnjice proglašenja Rijeke slobodnom lukom. Kroz procese stvaranja, komponiranja i oblikovanja vlastitih likovnih radova sudionike će usmjeravati likovna pedagoginja.

U Muzejskoj zbirci Kastavštine bit će organizirana radionica:

🎨 Legenda o Šparožnoj jami
Vrijeme: 20. 3. / 10.00 – 11.30 sati
Uzrast: predškolci
Voditelj: Marko Badurina
Opis radionice:
Na ovoj edukativno-kreativnoj radionici polaznici će se baviti kulturnom baštinom našega zavičaja, kao i književnim opusom na čakavštini. Sudionici će upoznati lokalnu legendu napisanu na čakavskom narječju te će opisane scene ilustrirati. Aktivnosti na radionici potiču stvaralačke kreativne sposobnosti djece te ih osposobljavaju za samostalno vizualno-estetsko doživljavanje. Njihov rad rezultirat će jedinstvenom i originalnom slikovnicom.

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content