Romolo Venucci
Datum:

Drage naše posjetiteljice i posjetitelji, prijatelji našeg Muzeja, danas vas vodimo u obilazak virtualne izložbe, autorice Margite Cvijetinović, koja vam, koristeći prednosti suvremenih medija, predstavlja djela Romola Venuccija iz fundusa našeg Muzeja. U njemu se njegova djela sustavno prikupljaju od 1971. godine, nakon uspješno realizirane samostalne izložbe “Riječki Stari grad u očima slikara”, kada je autor svoja tri djela donirao Muzeju.
https://ppmhp.hr/romolo-venucci/
Danas Zbirka broji ukupno 80 djela, a riječ je o slikama izvedenim u tehnikama ulja na platnu, akvarela, crteža i pastela, koji primarno, u skladu s muzejskom profilacijom, kroz tematske cjeline Stari grad, Brodovi u luci i Platane dokumentiraju i ilustriraju nekadašnji izgled grada. U Zbirci Romulo Venucci nalaze se i skulpture Forza della volontà i Maska te jedna od rijetko sačuvanih skica za fresku – akvarel Alegorija aneksije Rijeke Italiji.
#ostanidoma
#ppmhpsvama

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content