Radionica u sklopu izložbe “Nakon zadnji aprila”

Memorijalni centar Lipa pamti poziva sve zainteresirane da se pridruže radionici koja će se održati kao popratni program izložbe Nakon zadnji aprila (radno).
Radionicu će voditi autori izložbe Karlo Čargonja i Goran Ferčec oslanjajući se na umjetničke postupke i metodologiju istraživačkog procesa koje su primijenili u procesu rada na samoj izložbi.
Izložbeni radovi tek su prva faza jednogodišnjeg projekta i moguće im je pristupiti kao otvorenom djelu, nedovršenom konceptu koji poziva na dijalog i suradnju s posjetiteljima i posjetiteljicama, izlažući ga novim interpretacijama i sadržajima. Upravo ta otvorenost rada inicirala je ideju o radionici u kojoj će posjetitelji imati prilike primijeniti iste ili slične kreativne alate kojima su i autori kroz medij teksta i fotografije krenuli u istraživanje narativa vezanog uz Lipu.

Radionica je zamišljena kao jednodnevno istraživanje podijeljeno na dio posvećen prozi/tekstu i dio posvećen fotografskom mediju.
Radionica će se održati 25.5. (subota) od 12:00 do 17:00. Detaljni raspored radionice polaznici i polaznice dobit će nakon obavljene prijave.

Prethodna iskustva nisu potrebna. Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju na mail adresu lipapamti@ppmhp.hr ili na broj mobitela 091 444 0142.

Podsjetimo, izložba Nakon zadnji aprila otvorena je u Memorijalnom centru Lipa pamti 29.4. 2024. u sklopu godišnjeg umjetničkog programa “Prepoznavanje odsustva”, a povodom obilježavanja 80-te godišnjice stradanja sela Lipa.

Veselimo se vašem odazivu!

Ostale objave

Korezin od besed

Korezin od besed

glazbeno-poetski čakavski recital 19. lipnja 2024. u 20 sati u Mramornoj dvorani Muzeja organizator: Ustanova Ivan Matetić Ronjgov Za sve ljubitelje čakavskog govornog i glazbenog izričaja, za one koji znaju, a osobito one koji ne znaju što je korezin, Ustanova Ivan...

Pročitajte više
Brdo kulture – Park znanja i sanja

Brdo kulture – Park znanja i sanja

stručno vodstvo 13. lipnja 2024. u 10 sati u perivoju Muzeja Park znanja i sanja program je što ga u sklopu projekta Brdo kulture organizira Muzej kao stručno vodstvo perivojem i lapidarijem Muzeja. Uz vodstvo arheologa Ranka Starca doznat će se što je to što perivoj...

Pročitajte više
Skip to content