Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Tee Perinčić Rijeka ili smrt! / Rijeka or death! (D’Annunzijeva okupacija Rijeke 1919.-1921.) koje će se održati u petak, 20. prosinca 2019. godine, u 18 sati, u antikvarijatu knjižari Ex Libris (Riva Boduli 3b).
Knjigu koja obrađuje period D’Annunzijeve okupacije Rijeke predstavit će autorica Tea Perinčić, povijesničarka i muzeologinja, viša kustosica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, zatim Damir Grubiša, profesor na Američkom sveučilištu u Rimu i bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji te Velid Đekić, publicist i novinar, voditelj odnosa s javnošću Muzeja Grada Rijeke.
Predstavljanje će moderirati Dragan Ogurlić, nakladnik, direktor Naklade Val iz Rijeke i urednik knjige dok će se okupljenima uvodno obratiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktorica tvrtke koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture Emina Višnić suizdavača knjige „Rijeka ili smrt!“ te Nikolina Radić-Štivić, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, također suizdavača knjige „Rijeka ili smrt!“.
Knjiga se predstavlja u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, programske cjeline Doba moći koja propitkuje i razrađuje teme koje su obilježile Rijeku ali i Europu.

Skip to content