Monografija: Iz muzejske riznice, 120 godina – 120 predmeta

Monografija: Iz muzejske riznice, 120 godina – 120 predmeta

27.00  (203.43 kn)

Monografija „Iz muzejske riznice: 120 godina – 120 predmeta“ objavljena je prigodom obilježavanja 120. obljetnice obljetnice muzejske djelatnosti u Rijeci.

Stotinu i dvadeset muzejskih godina u monografiji je predstavljeno sa stotinu i dvadeset muzejskih predmeta koji kroz priče i legende progovaraju o prošlosti, ali i o kolegama od kojih smo baštinili bogatstvo materijalne kulture o kojoj danas skrbimo. Od Guvernerove palače, danas palače Muzeja i muzejskog eksponata broj 1 – remek djela arhitekture i unutrašnjeg uređenja uglednog mađarskog arhitekta Alajosa Hauszmanna  koje i danas markira urbanu vizuru grada Rijeke i progovara o njegovoj prošlosti preko jedne, samo naizgled obične čaše koja je pokrenula muzejsku djelatnost u gradu i postala prvi eksponat prvog riječkog muzeja, Musea Civica do  vrijednih, zanimljivih, rijetkih, poznatih i manje poznatih predmetima Arheološkog, Etnografskog i Kulturnopovijesnog odjela koji svjedoče o kulturi življenja na prostoru Primorsko-goranske županije te predmeta Odjela za povijest pomorstva koji potvrđuju višestoljetnu, nikad prekinutu vezu ovoga prostora i mora opisano je stotinu i dvadeset godina rada na otkrivanju, valoriziranju, čuvanju i prezentiranju vrijedne baštine Primorsko-goranske županije i grada Rijeke.

SKU: 50 Category:

Additional information

Weight 1047 g
Dimensions 22.5 × 28 cm
Urednica:

Denis Nepokoj

Autori kataloških jedinica:

Marica Balabanić Fačini, Margita Cvjetinović Starac, Tamara Mataija, Nikša Mendeš, Ivo Mileusnić, Denis Nepokoj, Tea Perinčić, Ranko Starac, Ivana Šarić Žic, Jasna Ujčić Grudenić

Izdavač:

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Broj stranica:

211

Uvez:

meki

Godina izdanja:

2013.

Biblioteka:

Monografje i katalozi 30

ISBN:

978-953-7196-23-3