PREZENTACIJA LUTKE KAROLINE

PREZENTACIJA LUTKE KAROLINE i PROJEKTA KAROLINA ZNA
prezentacija će se održati 3. srpnja 2013. u 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka
organizator i izdavač: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
autorica umjetničkog projekta: Izabela Peculić, samostalna umjetnica
U sklopu edukativnog programa Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka Muzej u igri – igra u muzeju kojim se muzej pretvara u zanimljivo susretište djece koja u njemu uče igrajući se i igraju se učeći, osmišljen je projekt Karolina zna za koji je umjetnica Izabela Peculić, inspirirana likom poznate Riječanke Karoline Belinić, kreirala lutku Karolinu .
Karolina Belinić – poznata i kao Karolina Riječka 3. je srpnja 1813. svojom hrabrošću, odlučnošću, ljubavlju za grad, ali i svojim šarmom, spasila Rijeku od napada engleske flote predvođene admiralom Hostom. Obilježavajući 200 godina od događaja koji i danas privlači pažnju pjesnika, dramaturga, kazalištaraca, ali i građana koji iščitavajući povijest Grada uče  o njemu, Izabela Peculić osmislila je edukativnu igru koja će suvremenim pristupom povijesnim sadržajima potaknuti kreativnost i proširiti znanja o mladoj ženi koja je, ugrozivši vlastiti život, spasila svoj grad. Sa željom da se zadrži u kolektivnom sjećanju na muzejskim je  radionicama nastala lutka Karolina koju će, interaktivnim pristupom usvajanju znanja kroz igru, sudionici radionica, ali i korisnici interneta, moći oblačiti u odjeću određenog vremena, smještajući je tako u različite interijere i povijesne kontekste. Na taj će se način usvajati znanja o umjetničkim razdobljima i stilovima, o povijesnim događajima koji su određivali povijesni razvoj Grada, o inovacijama i izumima koji su doveli do podizanja životnog standarda…  što je nastavak usvajanja znanja kroz igru započet edukativnom igrom Art MemoRi.
Pozivamo vas na konferenciju za novinare koja će se održati u utorak 2. srpnja 2013. u 11 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

Ostale objave

Događanja u studenom

Događanja u studenom

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ IZLOŽBA SLAVIMO ARHEOLOŠKU BAŠTINU IRSKE organizatori:...

Pročitajte više
Cvrčak i mravi

Cvrčak i mravi

15. studenog 2023. u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina U sklopu projekta Brdo kulture, kao posljednji program ove sezone, u Mramornoj dvorani Muzeja bit će održana predstava Cvrčak i mravi organizirana suradnjom Muzeja...

Pročitajte više
Skip to content