Prepoznavanje odsustva 2022. – drugi dio
Dragi prijatelji,
pred nama je drugi dio umjetničkog programa u javnom prostoru Lipe pod nazivom “Prepoznavanje odsustva”.
Instalacija “Okupljanje”  autorice Ivane Reić bit će predstavljena u utorak, 18. listopada 2022. u 16 sati ispred Memorijalnog centra Lipa pamti. 
 
Ideja ove umjetničke instalacije je aktualizacija kolektivne memorije i obnavljanje sjećanja o čuvanju identiteta i povratku malobrojnih stanovnika koji su, pukim slučajem, izbjegli lipajsku tragediju. Instalacija je interaktivna, a stanovnici i gosti su pozvani aktivno sudjelovati.
 
O umjetnici: Ivana Reić stručno je zvanje stekla na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Izlagala je na skupnim izložbama i samostalno, a za svoj je rad dobila brojna priznanja i nagrade. S kolegama arhitektima realizira prvu osvojenu nagradu uređenja Trga kralja Tomislava u Županji. Samostalno, kao dizajner radi u tvrtki osnovanoj 2019. godine.
 
Dođite, okupimo se!
 
Program se financira sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Općine Matulji.

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content