Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

PREDSTAVLJANJE KNJIGE
knjiga: „Sava i Jolanda“
autorica: Nadja Terčon
nakladnik: Pomorski muzeju „Sergej Mašera“ Piran
predstavljanje knjige: 16. rujna 2022. u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka

U Pomorskom muzeju „Sergej Mašera“ Piran, krajem 2020. godine objavljena je knjiga dr. Nadje Terčon o prvim dvjema slovenskim i jugoslavenskim pomorkinjama Savi Kaluži i Jolandi Gruden te o ženama na brodovima Jugolinije.
U knjizi posvećenoj pionirkama ženskog pomorstva u našoj zemlji pratimo zanimljive životne priče dviju kolegica, prijateljica i pomorkinja, ali prije svega priču o dvjema snažnim i izdržljivim ženama koje su se zajedno školovale i radile u izrazito muškom okruženju. Dio njihove priče je i njihovo zaposlenje i plovidba brodovima Jugolinije iz Rijeke.
Uz predstavljanje knjige bit će prikazan i kratki dokumentarni film.
Predstavljanjem ove vrijedne knjige upotpunjujemo događanja tijekom izložbe „Priče plavog horizonta – Jugolinija 75 godina“, na kojoj se između ostalog mogu vidjeti slike i predmeti s brodova na kojima su plovile Jolanda Gruden i Sava Kaluža.

Ostale objave

Boćanje i boćarsko prigovaranje

Boćanje i boćarsko prigovaranje

izložba: Boćanje i boćarsko prigovaranje autorica: Ivana Šarić Žic organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka otvorenje izložbe: 14. rujna 2022. u 18 sati u perivoju Muzeja   Boćate li? Ili igrate na balote? Neovisno o odgovoru, možda se...

Pročitajte više
Skip to content