Način gradnje i obnove tradicijskih barki

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka poziva sve zainteresirane na sedmo predavanje u sklopu Radionica tradicijske brodogradnje. Prema programu će se u četvrtak, 17. svibnja 2018., u 18 sati, u prostorijama Tehničkog fakulteta u Rijeci održati predavanje na temu – Način gradnje i obnove tradicijskih barki. Predavanje će održati prof. dr. sc. Roko Dejhalla, Tehnički fakultet u Rijeci.

Radionice tradicijske brodogradnje sastavni su dio programa Akademije tradicijskih pomorskih zanata i vještina koja je osnovana unutar projekta Mala barka 2 s ciljem očuvanja od zaborava nematerijalne pomorske baštine koju predstavljaju tradicijska brodogradnja, ribarske i mornarske vještine, folklor, običaji, vjerovanja i dr. Nositelji programa Akademije su Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Ekomuzej “Kuća o batani” iz Rovinja, Pomorski muzej – Museo del Mare “Sergej Mašera” iz Pirana te Občina Izola.

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content