Praznici u Muzeju – zimski školski praznici

Ovih zimskih praznika u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka čeka vas prava zabava! Kroz dvije radionice moći ćete iskusiti kako je bilo živjeti u doba starih Rimljana ili pak u vremenu careva i carica na bečkom dvoru. Upoznat ćete rimsku svakodnevnicu, igre, rimske vojnike te njihovo oružje i odjeću. Naučit ćete kako je živjela carica Elizabeta, poznatija pod imenom Sisi, kakva je bila dvorska umjetnost te kako se pleše bečki valcer. Na ovim ćete se radionicama imati priliku obući u odjeću tih vremena – ili u rimskog vojnika ili u dvorsku damu i gospodina! Pridružite nam se!

Radionice će se održavati od 7. do 11. siječnja – svaka radionica u trajanju od pet dana.

Radionica „Na bečkom dvoru” namijenjena je za djecu od 6 do 12 godina, a održavat će se od 10.00 do 11.30 sati. Voditeljica je Andrea Samaržija. Cijena radionice (za svih pet dana) je 50 kuna.

Radionica „Stari Rimljani”namijenjena je za djecu od 7 do 14 godina, a održavat će se od12.00 do 13.00 sati. Voditeljica je Ana Golja, radionica se provodi usklopu projekta Claustra+ te je financirana od strane EU – Interreg SI-HR.Radionica je besplatna.

* Za polaznike dramske radionice “Dramci iz Guvera” i likovne radionice “MuMA” pohađanje radionice u sklopu programa Praznici u Muzeju je besplatno! *

Potrebna je najava na:
cudotvornica@ppmhp.hr
☎ 051/213-578 ili 0989123700 (Andrea Samaržija)

Dobro nam došli!

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content