Pomorski motivi na antičkom novcu

U povodu festivala Fiumare 2018. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (PPMHP) je u suradnji s Filatelističko-numizmatičkim društvom Rijeka (FND Rijeka) organizirao izložbu “Pomorski motivi na antičkom novcu”. Izložba je ostvarena izborom materijala Numizmatičke zbirke PPMHP i privatne kolekcije numizmatičara Saše Paškvana. Danas je antički novac vrijedna umjetnina, a kao povijesni izvor donosi nam informacije o antičkom pomorstvu. Izloženi primjerci novca grčkih i grčko-ilirskih gradova na Jadranu, kao i rimskog novca, prikazuju kovanje novca s pomorskim motivima u razdoblju od 5. stoljeća pr. n. e. sve do 4. stoljeća. Izložba je postavljena u prostoru Mramorne dvorane 29. svibnja, a otvorena je do 8. lipnja 2018.
Organizatori: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Filatelističko numizmatičko društvo Rijeka, Festival Fiumare 2018.
Autori: Ivo Mileusnić, Saša Paškvan
Dizajn: Marko Valjak
Fotografije: Tihomir Tutek
Tehnički postav: Dino Marković, Melanija Štokov
Mjesto i vrijeme održavanja: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzejski trg 1, Rijeka; 29. svibanj 2018. – 8. lipanj 2018.

Ostale objave

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

PREDSTAVLJANJE KNJIGE knjiga: „Sava i Jolanda“ autorica: Nadja Terčon nakladnik: Pomorski muzeju „Sergej Mašera“ Piran predstavljanje knjige: 16. rujna 2022. u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka U Pomorskom muzeju...

Pročitajte više
Skip to content