Pomagala za slijepe i slabovidne

Povodom proslave 70. obljetnice djelovanja Udruge slijepih Primorsko-goranske županije u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka 19. rujna 2019. održat će se svečanost obilježavanja obljetnice te otvorenje izložbe Pomagala za slijepe i slabovidne. Autor izložbe je Ivo Mileusnić, a koautori Emil Mandarić i Mirjana Marin.
Na izložbi će biti izložena tiflotehnička pomagala kojima se slijepe i slabovidne osobe koriste u svakodnevnu životu, a koje je Udruga slijepih Primorsko-goranske županije donirala za Tehničku zbirku Muzeja. Riječ je o pomagalima koja slijepim i slabovidnim osobama omogućavaju čitati, pisati, računati, pratiti vrijeme ili igrati društvene igre, a koja su razvojem novih tehnologija postala zastarjela te su ih zamijenili novi uređaji.
Članovi Udruge slijepih i slabovidnih sačuvali su svoja pomagala kao dio tehničke baštine koja je zahvaljujući donaciji Udruge postala dio muzejskoga fundusa.
Izložbeni će postav obogatili i umjetnički radovi nastali u Kreativnoj radionici Udruge pod vodstvom Mirjane Marin.
Izložba ostaje otvorena do 6. listopada 2019.

Ostale objave

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

PREDSTAVLJANJE KNJIGE knjiga: „Sava i Jolanda“ autorica: Nadja Terčon nakladnik: Pomorski muzeju „Sergej Mašera“ Piran predstavljanje knjige: 16. rujna 2022. u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka U Pomorskom muzeju...

Pročitajte više
Skip to content