Konferencija za medije
Datum:

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka danas u podne održana je konferencija za novinare povodom sutrašnjeg otvorenja izložbe Pomagala za slijepe i slabovidne i predstavljanja donacije Udruge slijepih Primorsko-goranske županije – Rijeka.
U ime domaćina novinarima se obratila Nikolina Radiš Štivić ravnateljica Muzeja, a u ime Udruge slijepih Emil Mandarić, predsjednik Udruge i jedan od koautora izložbe.
O izložbi i značenju donacije tiflotehničkih pomagala kojima se slijepe i slabovidne osobe koriste u svakodnevnu životu i koja im omogućavaju čitati, pisati, računati, pratiti vrijeme ili igrati društvene igre, a koja su razvojem novih tehnologija postala zastarjela te su ih zamijenili novi uređaji govorio je autor izložbe Ivo Mileusnić. Mileusnić je istaknuo kako je donacija vrijedan doprinos popunjavanju Tehničke zbirke muzeja i izrazio nadu da će se suradnja s Udrugom nastaviti i u budućnosti.
Mirjana Marin, voditeljica Kreativne radionice Udruge predstavila je umjetničke radovi članova Udruge koji će upotpuniti postav izložbe.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content