Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

autorica fotografija: Petra Slobodnjak
organizatori: Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
otvorenje: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, 18. travnja 2019. u 19.00 sati

U suradnji s Ansamblom LADO, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će otvorena izložba fotografija autorice Petre Slobodnjak pod nazivom LADO / RELJEFI / TRAGOVI. Ovom izložbom i prigodnim kratkim koncertom LADO nastavlja s obilježavanjem 70. obljetnice svog umjetničkog djelovanja.

Izložba LADO / RELJEFI / TRAGOVI rezultat je trogodišnje suradnje ovog jedinog profesionalnog folklornog ansambla s nagrađivanom i talentiranom umjetnicom Petrom Slobodnjak koja je u Ladovim umjetnicima pronašla izvor inspiracije za stvaranje fotografskih djela koja svjedoče izvedbenu tradicijsku umjetnost na najvišoj izvođačkoj razini.

„Iza naslova LADO / RELJEFI / TRAGOVI skriva se kompleksnost, višeslojnost i ispreplitanje značenja koje nudi folklorni izričaj i podijeljena je na zone čime se nastojalo poštovati uobičajene podjele folklorne glazbe i plesa prema regijama. Fotografijama umjetnika pridruženi su i pejzaži fotografirani na mjestima od kuda plesovi i potječu” najavljuje autorica izložbe Petra Slobodnjak.

Izložba ostaje otvorena do 8. svibnja 2019.

 

 

Skip to content