Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka otvorena je izložba „Najduže putovanje. Prva plovidba oko svijeta“. Izložba je postavljena zahvaljujući suradnji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, a njeni su autori Antonio Fernández Torres, Guillermo Morán Dauchez i Braulio Vázquez Campos. Na izložbi koja je promjenila povijest pisanim je svjedočanstvima predstavljeno prvo oplovljavanje svijeta, ali i opisano kakav je svijet uopće bio u to vrijeme te kako su njegove dotad odijeljene stvarnosti prvi put međusobno povezane u globalnu cjelinu.

Izložba će biti otvorena do 5. siječnja 2022., a 4. siječnja 2022. (utorak) od 17 do 18 u Muzeju će biti organizirano stručno vodstvo po izložbi. Posjetitelje će izložbom provesti Nikša Mendeš, muzejski savjetnik, kustos u Odjelu povijesti pomorstva.

Ulaz je slobodan uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, a zbog ograničena broja posjetitelja (30) primamo najave na mail matija[at]ppmhp.hr ili tel. 553666.

Skip to content