Međunarodni dan muzeja 18. svibnja

19:00 sati – Otvorenje izložbe Participativni muzej (privremene intervencije studenata Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci u izložbeni postav)
20:00 sati – Predstavljanje projekta Hrvatske čitaonice sela Kuti, Karmen Delač Petković – (Mramorna dvorana Muzeja)
U suorganizaciji s Prirodoslovnim muzejem Rijeka, udruga ICOM Hrvatska (International Committee of Museums, UNESCO) provela je projekte Participativni muzeji u zajednici i Osvajanje teritorija muzeja, a na Dan muzeja moći će se razgledati intervencije u muzejima koje na kreativan i zaigran način interpretiraju muzejsku građu. Pored originalnog muzejskog predmeta izložit će se radovi publike, nastali kao asocijacije ili reakcije na te predmete. Uključivanje publike u kreativni proces i uvažavanje kompetencija koje oni donose jedan je od načina razvoja muzejskih ustanova u Hrvatskoj čemu i ICOM doprinosi ovim događanjima. Nastanak više od 60 radova koordinirali su mentori iz ustanova: HNK Ivana pl. Zajca, Centar tehničke kulture, Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka, Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini te Hrvatska čitaonica sela Kuti. Muzejske ustanove u kojima se mogu razgledati intervencije publike su: Prirodoslovni muzej Rijeka, Pomorski i povijesni muzej hrvatskog primorja Rijeka, Creski muzej, Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski, Muzej grada Crikvenice, Lošinjski muzej i Ustanova Ivan Matetić Ronjgov.
Besplatan ulaz u Muzej za sve posjetitelje.

Ostale objave

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

PREDSTAVLJANJE KNJIGE knjiga: „Sava i Jolanda“ autorica: Nadja Terčon nakladnik: Pomorski muzeju „Sergej Mašera“ Piran predstavljanje knjige: 16. rujna 2022. u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka U Pomorskom muzeju...

Pročitajte više
Skip to content