LJETNI PRAZNICI U MUZEJU 2020.

Ovoga srpnja perivojem Guvernerove palače „vladaju“ djeca! Čudotvornica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka tijekom ljetnih praznika organizira tri kreativne petodnevne radionice za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.
Svaka radionica traje pet dana, od 13. do 17. srpnja 2020. Moguće je prijaviti se na više radionica.
1. MORSKE IGRE – radionica na kojoj ćemo povezati život uz more, tradiciju, povijest, igre i zabavu. Namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.
Termin: 13. – 17. srpnja, 9.30 – 11.00 sati
Voditeljica: Andrea Samaržija, muzejska pedagoginja
2. LIKOVNA RADIONICA – djeca će se kroz pet dana i pet likovnih tehnika u pet područja (crtanje, slikanje, grafika, kiparstvo i novi mediji) upoznati sa pet muzejskih zbirki, koje će imati priliku i pogledati u Muzeju, a svoje će radove zadnji dan radionice izložiti na izložbi. Namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta
Termin: 13. – 17. srpnja, 17.00 – 18.30 sati
Voditeljica: Nina Licul, likovna pedagoginja, voditeljica Muzejskog malog ateljea
3. GLUMAČKA RADIONICA – za sve koje zanima kako je biti Dramac iz Guvera, na ovoj će radionici naučiti što je to scenski govor i scenski pokret, koji su osnovni glumački zadaci, naučit će kreativne igre za koncentraciju i maštu, a zadnji dan radionice publici predstaviti završnu prezentaciju rada. Radionica je namijenjena za djecu osnovnoškolskog uzrasta.
Termin: 13. – 17. srpnja, 18.30 – 20.00 sati
Voditelj: Zoran Josić, akademski glumac, voditelj Dramaca iz Guvera
Cijena za radionicu (za svih pet dana) je 50 kuna za dijete.
* Za polaznike dramske radionice “Dramci iz Guvera” i likovne radionice “MuMA” pohađanje radionice u sklopu programa Praznici u Muzeju je besplatno.
Potrebna je najava na: cudotvornica[at]ppmhp.hr ili ☎ 051/213-578
Pri dolasku u Muzej prvoga dana radionice roditelj ili skrbnik ispunjava prijavnicu s podacima djeteta te se izjašnjava oko suglasnosti za fotografiranje.
Radionice se odvijaju u perivoju Guvernerove palače, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Trg Riccarda Zanelle 1.
Dobro nam došli!

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content