Komemoracija Lipa pamti 2023.

Poštovani,

pozivamo Vas na 79. komemoraciju u čast žrtvama stradanja u Lipi i popratne programe.

U četvrtak 27. travnja 2023. u 19 sati u Memorijalnom centru Lipa pamti – pretpremijera dokumentarno-igranog filma „Zemlja Ognja“ redatelja Mladena Đakovića, prema scenariju Tonija Juričića i u produkciji Level 52. Film prikazuje Svjedočanstva o preživljavanju na istarskom poluotoku u najgorim vremenima Drugoga svjetskog rata.

U petak 28.travnja 2023. u 17 sati u Memorijalnom centru Lipa pamti – predavanje „Drežnica pamti“, dr.sc. Sanje Horvatinčić s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu uz projekciju kratkog dokumentarnog filma „Drežnica“ autora Slavka Goldsteina.  

U subotu 29. travnja 2023. od 10 do 13 sati – edukativna šetnja „Lipa šeta“ organizirana u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka. Edukativna šetnja s biolozima po liburnijskom krasu, s tematskom radionicom u prirodi, namijenjena je učenicima osnovnih škola u pratnji roditelja, ali svi su dobrodošli. Potrebna je prijava na e-mail: petra@ppmhp.hr ili broj telefona 091 444 0142.

U nedjelju 30. travnja 2023. u 17. sati – komemoracija „Lipa pamti“, povodom 79. obljetnice stradanja civilnog stanovništva Lipe od strane nacista i fašista.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Ostale objave

Vespa i Kvarner

Vespa i Kvarner

organizator: Vespa Klub Rijeka autori: Igor Pavić, Danijel Teslak fotografije: Dorian Bogut, VK Rijeka, AMD Matulji, Igor Puž 6. rujna do 12. rujna 2023.  U sklopu manifestacije Crovespa 2023. u našem je perivoju postavljena izložba na kojoj je predstavljeno...

Pročitajte više
Iskazivanje interesa za zakup poslovnog prostora

Događanja u rujnu

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. IZLOŽBA SJETI SE MENE organizatori: Hrvatski restauratorski zavod, Pomorski i...

Pročitajte više
Skip to content