Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

U sklopu programa Jutro u Muzeju Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka organizira dvije radionice za djecu „Kako gledati dodirom?“

Obje radionce vodit će Emil Mandarić, kipar i predsjednik Udruge slijepih Primorsko-goranske županije i Nina Licul, likovna pedagoginja i voditeljica likovne skupine Muzejski mali atelje – MuMA.

Djeca će na radionicama isprobati pisanje i čitanje dodirom uz Brailleovo pismo, igrati prilagođene igre te naučiti kako se služiti tiflotehničkim pomagalima za slijepe i slabovidne osobe. Uz pomoć dvoje voditelja djeca će na prvoj radionici izraditi edukativni taktilni plakat o hrvatskoj kulturnoj baštini, a na drugoj radionici skulpturu trsatskog zmaja. Plakat i skulptura postat će muzejski predmeti namijenjeni slijepim i slabovidnim osobama, posebno djeci.

Prva radionica održat će se u subotu 21. studenog 2020. od 9 do 13 sati za djecu od 5 do 8 godina.

Druga radionica održat će se u subotu 12. prosinca 2020. od 9 do 13 sati za djecu od 9 do 12 godina.

Radionice će se odvijati u prostoru Muzeja u prilagođenim uvjetima prema preporukama za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom. Pri dolasku će roditelji/pratitelji upisati sudionike u evidenciju te će im se izmjeriti tjelesna temperatura. Obvezno je korištenje zaštitne maske za lice. Na radionici sudjeluju djeca bez pratnje roditelja/pratitelja, a zbog dužeg trajanja programa savjetujemo da svako dijete donese marendu.

Cijena jedne radionice je 40 kuna.

Zbog ograničenog broja sudionika (10) potrebna je najava:

porukom na Facebook,

na e-mail cudotvornica[at]ppmhp.hr,

ili broj telefona 051/213-578.

Otvorene su prijave za obje radionice.

Skip to content