JEDNAKI U RAZLIČITOSTI – Nagradni natječaj

Istražujući online izložbu „Granice – između reda i kaosa“ https://granice.ppmhp.hr/ preispitujemo svoj stav o granicama… Što su zapravo granice? Tko ih stvara i čemu služe? Donose li više dobra ili zla? Granice razdvajaju, a ono što je razdvojeno čine jedinstvenim i drugačijim od drugoga. Granice su među ljudima i u ljudima, prostorima, kulturama.
Kućna Čudotvornica pripremila je nagradni zadatak za osnovnoškolce i srednjoškolce kojim ne želimo razdvojiti kulture već ih spojiti, jer kultura nije samo baština i umjetnost, kultura je u svima nama.
Zadatak je izraditi poster na kojemu ćete prikazati kulturnu baštinu koja nije vezana uz Rijeku, ne mora to biti ni hrvatska pa ni europska baština… Pokažite kulturnu baštinu nekog drugog muzeja, grada, države ili kontinenta – kulturu koja nije „naša“ nego „njihova“, kulturu koja je iznad granica. Kulturu o kojoj mi moramo učiti, ali i koja nas uči mnogočemu, ona koja je toliko različita, a opet toliko slična onoj koju smatramo „našom“. Nagrađene ćemo postere s ponosom objaviti uz izložbu „Granice – između reda i kaosa“.
Kategorije nagrada:
1. osnovnoškolci (1.-4. razred) – edukativna publikacija “Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače” + 2 ulaznice za radionice Jutro u Muzeju (po jedna ulaznica za dvije radionice ili dvije ulaznice za jednu radionicu) + EPK2020 paketić
2. osnovnoškolci (5.-8. razred) – edukativna publikacija “Gradski toranj” + 4 ulaznice u Muzej (odrasli i/ili djeca) + EPK2020 paketić
3. srednjoškolci – edukativna publikacija “TeataRi” + 4 ulaznice u Muzej (odrasli i/ili djeca) + EPK2020 paketić
Kriteriji nagrađivanja su kreativnost i originalnost, a pristigle radove ocjenjivat će muzejske pedagoginje i kustosi izložbe “Granice – između reda i kaosa”.
Svoje radove šaljite na e-mail cudotvornica[at]ppmhp.hr.
Natječaj traje do 30. travnja 2021., a imena pobjednika bit će objavljena 5. svibnja 2021. na FB i web stranici PPMHP-a.
Osobni podaci sudionika natječaja (ime, prezime i dob) prikupljaju se isključivo u svrhu provođenja natječaja te objave imena dobitnika nagrada.

Ostale objave

Događanja u studenom

Događanja u studenom

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ IZLOŽBA SLAVIMO ARHEOLOŠKU BAŠTINU IRSKE organizatori:...

Pročitajte više
Cvrčak i mravi

Cvrčak i mravi

15. studenog 2023. u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina U sklopu projekta Brdo kulture, kao posljednji program ove sezone, u Mramornoj dvorani Muzeja bit će održana predstava Cvrčak i mravi organizirana suradnjom Muzeja...

Pročitajte više
Skip to content