Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Istražujući online izložbu „Granice – između reda i kaosa“ https://granice.ppmhp.hr/ preispitujemo svoj stav o granicama… Što su zapravo granice? Tko ih stvara i čemu služe? Donose li više dobra ili zla? Granice razdvajaju, a ono što je razdvojeno čine jedinstvenim i drugačijim od drugoga. Granice su među ljudima i u ljudima, prostorima, kulturama.
Kućna Čudotvornica pripremila je nagradni zadatak za osnovnoškolce i srednjoškolce kojim ne želimo razdvojiti kulture već ih spojiti, jer kultura nije samo baština i umjetnost, kultura je u svima nama.
Zadatak je izraditi poster na kojemu ćete prikazati kulturnu baštinu koja nije vezana uz Rijeku, ne mora to biti ni hrvatska pa ni europska baština… Pokažite kulturnu baštinu nekog drugog muzeja, grada, države ili kontinenta – kulturu koja nije „naša“ nego „njihova“, kulturu koja je iznad granica. Kulturu o kojoj mi moramo učiti, ali i koja nas uči mnogočemu, ona koja je toliko različita, a opet toliko slična onoj koju smatramo „našom“. Nagrađene ćemo postere s ponosom objaviti uz izložbu „Granice – između reda i kaosa“.
Kategorije nagrada:
1. osnovnoškolci (1.-4. razred) – edukativna publikacija “Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače” + 2 ulaznice za radionice Jutro u Muzeju (po jedna ulaznica za dvije radionice ili dvije ulaznice za jednu radionicu) + EPK2020 paketić
2. osnovnoškolci (5.-8. razred) – edukativna publikacija “Gradski toranj” + 4 ulaznice u Muzej (odrasli i/ili djeca) + EPK2020 paketić
3. srednjoškolci – edukativna publikacija “TeataRi” + 4 ulaznice u Muzej (odrasli i/ili djeca) + EPK2020 paketić
Kriteriji nagrađivanja su kreativnost i originalnost, a pristigle radove ocjenjivat će muzejske pedagoginje i kustosi izložbe “Granice – između reda i kaosa”.
Svoje radove šaljite na e-mail cudotvornica[at]ppmhp.hr.
Natječaj traje do 30. travnja 2021., a imena pobjednika bit će objavljena 5. svibnja 2021. na FB i web stranici PPMHP-a.
Osobni podaci sudionika natječaja (ime, prezime i dob) prikupljaju se isključivo u svrhu provođenja natječaja te objave imena dobitnika nagrada.

Skip to content