Javni poziv za Građansko muzejsko vijeće
20. lipnja, 2023.

Javni poziv za predlaganje organizacija civilnog društva u članstvo Građanskog muzejskog vijeća

Rok: 30. rujna 2023.

Na temelju članka 12. Odluke o osnivanju Građanskog muzejskog vijeća Ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka  (u daljnjem tekstu: PPMHP), upućuje

Javni poziv za predlaganje organizacija civilnog društva u članstvo Građanskog muzejskog vijeća

Pozivaju se organizacije civilnog društva na prijavu svog članstva u Građansko muzejsko vijeće za razdoblje od 2023. do 2026. godine.

Na Javni poziv se mogu prijaviti organizacije civilnog društva iz svih područja djelovanja sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije.

Građansko muzejsko vijeće je savjetodavno i sudioničko tijelo Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka kojeg čine predstavnici organizacija civilnog društva i Muzeja.

Osnovano je u siječnju 2019. godine s ciljem demokratizacije muzeja i njegova otvaranja prema zajednici. Građansko muzejsko vijeće omogućava i potiče građane da se, putem organizacija civilnog društva s područja PGŽ-a, uključe u predlaganje, osmišljavanje i provedbu kulturnih programa Muzeja u skladu s interesima i potrebama lokalne zajednice.

Zadaća organizacija članica Građanskog muzejskog vijeća je suradnja s muzejskim djelatnicima u cilju međusobnog upoznavanja i dijeljenja problematike, potreba i interesa rada pojedinih organizacija civilnog društva i njenih korisnika, te obostranog unapređenja djelatnosti kroz provedbu zajedničkih programa.

Prilikom odabira organizacija-članica prednost će se davati onim organizacijama koje u većoj mjeri ispunjavaju kriterije za odabir organizacija-članica Građanskog muzejskog usvojene u Pravilniku o kriterijima za odabir članova Građanskog muzejskog vijeća.

Članicom Vijeća ne može biti ona organizacija civilnog društva od čijeg upisa u Registar udruga nije prošlo minimalno godina dana, te ona organizacija koja ima nepodmirene obveze prema državi.

Prijava na Javni poziv mora sadržavati sljedeću dokumentaciju:

  1. Životopis organizacije
  2. Izvod iz Registra udruga i Registra neprofitnih organizacija
  3. Motivacijsko pismo
  4. Potvrda FINA-e o predanom godišnjem financijskom izvještaju za prethodnu godinu
  5. Potvrdu o stanju poreznog duga – ne stariju od 30 dana od dana predaje prijave
  6. Potvrda o nekažnjavanju osobe ovlaštene za zastupanje organizacije civilnog društva.

Prijave se neće razmatrati ako su nepotpune ili pristigle izvan roka određenog javnim pozivom, ili nemaju sjedište na području Primorsko-goranske županije.

Prijavu je potrebno dostaviti na adresu elektroničke pošte uprava@ppmhp.hr ili poštom na adresu:

POMORSKI I POVIJESNI MUZEJ HRVATSKOG PRIMORJA RIJEKA, Trg Riccarda Zanelle 1, 51000 Rijeka

s naznakom za „PRIJAVA NA JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U ČLANSTVO GRAĐANSKOG MUZEJSKOG VIJEĆA 2023.-2026.“

Javni poziv za predlaganje organizacija-članica Građanskog muzejskog vijeća otvoren je do 30. rujna 2023. godine.

Ocjenjivanje prijava koje su ispunile uvjete provodi Povjerenstvo za odabir sastavljeno od aktualnog saziva Građanskog muzejskog vijeća i ravnatelja/ravnateljice Muzeja.

Povjerenstvo će provesti postupak odabira u roku od 30 dana od dana isteka Javnog poziva za predlaganje organizacija civilnog društva u članstvo Građanskog muzejskog vijeća.

Nakon što je Povjerenstvo odabralo tri nove organizacije članice Građanskog muzejskog vijeća, Ravnateljica donosi odluku o njihovom imenovanju u daljnjem roku od 8 dana. Odluka o imenovanju članova objavljuje se na mrežnoj stranici Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Odabrane organizacije-članice Građanskog muzejskog vijeća i njihovi predstavnici/predstavnice za svoj rad u Vijeću neće dobivati financijsku naknadu.

KLASA:611-05/23-14/01

URBROJ: 2170-1-34-05/6-23-1

Rijeka, 20.6.2023.

 

                                                                                 RAVNATELJICA

                                                                                 Tamara Mataija, muzejska savjetnica

                                                                                                          

Svi zainteresirani za dodatne informacije i pomoć pri prijavi mogu se obratiti dr.sc. Tei Perinčić, muzejskoj savjetnici PPMHP, na broj tel. 051/213-578 ili na e-mail: tea@ppmhp.hr

Program i događanja udruga realizirani kroz prošlogodišnje mandate GMV-a mogu se pogledati na linkovima:

Muzej budućnosti – https://muzejbuducnosti.eu/o-projektu

Manifestacija Ljudi od mora – https://ppmhp.hr/manifestacija-ljudi-od-mora/

https://www.rijeka.hr/izlozba-spaja-na-izlozbenim-panoima-na-korzu/

https://www.kraljevica.hr/manifestacija-ljudi-od-mora/

 

Ostale objave

Izložba “Pogled u tišinu”

Izložba “Pogled u tišinu”

U izložbenom prostoru Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u tijeku je izložba „Pogled u tišinu“ koja se može razgledati do 26. studenog 2023. Izložba tematizira suradnju Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci s Udrugom gluhih i nagluhih...

Pročitajte više
Događanja u studenom

Događanja u studenom

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ IZLOŽBA SLAVIMO ARHEOLOŠKU BAŠTINU IRSKE organizatori:...

Pročitajte više
Cvrčak i mravi

Cvrčak i mravi

15. studenog 2023. u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina U sklopu projekta Brdo kulture, kao posljednji program ove sezone, u Mramornoj dvorani Muzeja bit će održana predstava Cvrčak i mravi organizirana suradnjom Muzeja...

Pročitajte više
Skip to content