Izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (EX- Python) u Noći muzeja otvorena je izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Izložba je otvorena do 20.3. i to od srijede do subote u vremenu od 16 – 19 sati te nedjeljom od 10 -13 sati.

Posjetitelji se tako mogu pobliže upoznati s dvorcima i kaštelima te svim lokacijama koje Ruta obuhvaća. Mogu se razgledati i vrlo atraktivne kreacije poznatog modnog dizajnera Jurja Zigmana, koje su nastale za potrebe snimanja spota svečane pjesme Primorsko-goranske županije „Zavičaju, tebi“ , a inspirirane su Frankopanima i Zrinskima. Izloženi su interaktivni plakati putem kojih se može pristupiti audio vodiču Rute te saznati brojne frankopanske zanimljivosti. Zainteresirani mogu prolistati i sve tiskovine nastale u sklopu projekta. Najmlađima će zasigurno najzanimljivije biti frankopanske slikovnice, a starijoj generaciji fotomonografija i monografija. Izdvojen je gastro kutak kroz koji je prikazana ostvarena suradnja s lokalnim poduzetnicima koji su kreirali nove proizvode, kao i promotivni kutak sa suvenirima koji su dostupni na blagajni muzeja. Ova izložba predstavlja i dva video ekrana s multimedijalnim sadržajima. Na jednom je moguće pristupiti 360° panoramskoj šetnji, a na drugom se prikazuju promotivni spotovi i lokacije koje čine ovu kulturno-turističku Rutu.

Izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana objedinjuje županijsku kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu, koju svi posjetitelji mogu slobodno razgledati.

 

         

Ostale objave

Događanja u travnju

Događanja u travnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka...

Pročitajte više
Boćanje i boćarsko prigovaranje

Boćanje i boćarsko prigovaranje

organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autorica: Ivana Šarić Žic Boćate li? Ili igrate na balote? Neovisno o odgovoru, možda se pitate zašto muzej priređuje izložbu u čast boćanja? Život uz more, na otvorenome, uz opušteno druženje, ocrtava...

Pročitajte više
Muzej zatvoren za posjetitelje

Muzej zatvoren za posjetitelje

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Grada Rijeke, radi izmještanja i neutralizacije mine zaostale iz Drugoga svjetskog rata, Muzej će na lokaciji u Guvernerovoj palači biti zatvoren za posjetitelje u nedjelju 19. ožujka.

Pročitajte više
Skip to content