Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana Primorsko-goranske županije i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, u povodu Dana pogibije Zrinskoga i Frankopana koji se obilježava 30. travnja, na riječkome će Korzu predstaviti izložbu „#frankopani“ kao proizvod projekta Putovima Frankopana.
Izložba aktualnoga naziva kako i pristaje modernim Frankopanima na postamentima na Korzu će prikazati niz proizvoda nastalih kroz projekt Putovima Frankopana. Jedan od važnijih ciljeva projekta je upravo poticanje suradnje s lokalnim i malim proizvođačima pa je, tako, poseban naglasak dan na predstavljanju gastro i eno proizvoda nastalih kroz projekt – frankopanskoga kruha Frangipanea pekarnice Demetra iz Klane, frankopanske torte DeliciAne čiju izradu potpisuje opatijska slastičarnica Kaokakao te frankopanskih vina i pjenušca vinodolske vinarije Pavlomir. Uz sve to dolaze i neizostavni kostimi s frankopanskim motivima koje je kreirao još jedan lokalni, a svjetski poznati dizajner, Zigman. Prikazane će biti i razne tiskovine i ostali suveniri nastali kroz projekt, a skenirate li QR kod na jednome od plakata doći ćete i do Igre Frankopana što će zasigurno biti zanimljivo najmlađim posjetiteljima.
Izložba će biti postavljena na postamentima na Korzu u trajanju od 26. travnja do 2. svibnja 2022. godine. Svečano otvorenje, kojemu će prisustvovati i župan Zlatko Komadina, je u srijedu 27. travnja 2022. godine u 11:00 sati. Pripremili smo i prigodni program uz nastup naše ambasadorice rute Mije Negovetić koja će otpjevati „Zavičaju, tebi“ te prodaju DeliciAne na frankopanskome štandu od 10:00 do 14:00 sati. DeliciAna će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 250,00 kn. Ukoliko ste u šetnji Korzom u tom terminu, naići ćete i na naše studente koji će vam rado iznijeti pokoju informaciju o ruti i dati promotivni letak.
U okviru projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana u Primorsko-goranskoj županiji se u posljednjih nekoliko godina uložilo više od 64 milijuna kuna iz različitih EU fondova u izgradnju i uređenje brojnih dvoraca, kaštela i interpretacijskih centara, a proveden je i niz ostalih aktivnosti koje su proizvele nove kulturno-turističke proizvode. Kroz suvremen pristup, kulturna baština se kroz Putove Frankopana prezentira i interpretira na drugačiji, inovativan i zanimljiv način. Vidimo se na Korzu!
Skip to content