Dani darovitih 2018.

Čudotvornica se i ove godine pridružuje obilježavanju Dana (Tjedna) darovite djece. Od 19. do 24. ožujka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (i Memorijalnom centru Lipa pamti) održat će se niz edukativno-kreativnih radionica namijenjenih djeci različitog uzrasta.
Radionce su besplatne, a svoje dijete možete prijaviti na e-mail cudotvornica@ppmhp.hr ili na broj telefona 213-578
(kontakt za radionicu u Lipi: Vana Gović, e-mail: vana@ppmhp.hr, tel.: 732-239)
Dobrodošli!

PROGRAM RADIONICA:

Brodske signalne zastavice

Vrijeme: 19. 3. / 10:00 – 11:30 sati

Uzrast: 4. – 6. razred osnovne škole

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Kroz igru i praktičan rad djeca će upoznati segment pomorske tradicije kao važan dio lokalne tradicije. Radionica se bavi pomorskom komunikacijom iz sustava međunarodnih pomorskih signalnih zastava. Radionica uključuje interaktivni posjet pomorskom odjelu Muzeja te kreativni dio koji se sastoji od nekoliko načina interpretacije signalnih zastavica.

Trsatski zmaj

Vrijeme: 24. 3. / 9:30 – 10:30 sati

Uzrast: predškolci

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Radionica je koncipirana kao interaktivna priča kroz koju djeca upoznaju legendu o Trsatskom zmaju. Kroz ovu radionicu djeca se susreću s nematerijalnom baštinom svoga grada te razvijaju kreativnost i maštu.

 

Kad narastem bit ću kustos

Vrijeme: 21. 3. / 10:00 – 11:30 sati

Uzrast: 1. – 4. razred osnovne škole

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Na ovoj radionici djeca ulaze u ulogu kustosa. Radionica se sastoji od nekoliko zabavnih zadataka kroz koje se upoznaje zanimanje kustosa poput raznolikih zadaća koje obavlja u muzeju te načina sakupljanja, dokumentiranja i čuvanja muzejskih predmeta.

 

Perun, Veles i Mokoš

Vrijeme: 22. 3. / 11:30 – 13:00 sati 

              LIPA: 24. 3. / 11:30 – 13:00 sati

Uzrast: 5. -8. razred osnovne škole

Voditeljica: Andrea Samaržija, Vana Gović

Opis radionice:

Radionica o slavenskim mitološkim bićima djeci približava pojam mitova, dajući uvid u jednu njima manje poznatu mitologiju koja je ostavila znatne tragove na našem prostoru. Kroz različite aktivnosti radionice sudionici će uspoređivati i povezivati vjerovanja zapisana u slavenskoj mitologiji s poznatim običajima stanovnika našeg kraja u ranom srednjem vijeku te će upoznati muzejski postav koji prezentira srednjovjekovni arheološki lokalitet Stranče – Gorica.

Neolitska keramika

Vrijeme: 23. 3. / 10:00 – 11:30 sati

Uzrast: 5. – 8. razred osnovne škole

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Radionica će se odvijati u sklopu gostujuće izložbe “Izrada i pečenje keramike na neolitički način” Arheološkog muzeja Istre. Sudionici radionice upoznat će se s neolitičkim lončarstvom te oblikovanjem i pečenjem glinenih posuda, dok će se i sami okušati u izradi posuda neolitičkog izgleda.

 

MuMA – Muzejski mali atelje

Vrijeme: 20. 3. i 22. 3. / 18 – 19:30 sati

Uzrast: 1. – 8. razred osnovne škole

Voditeljica: Nina Licul

Opis radionice:

MuMA je likovna radionica na kojoj će sudionici imati priliku izraziti svoju kreativnost kroz interpretaciju odabranih umjetničkih predmeta koji su izloženi u stalnom postavu Muzeja. Kroz procese stvaranja, komponiranja i oblikovanja vlastitih likovnih radova sudionike će usmjeravati likovna pedagoginja.

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content