Dan očeva – Sveti Josip
Datum:
19.3. - 26-3.2023.
Sve lokacije muzeja

Iako je svaki dan dan mama i tata ili bi tako trebalo biti, samo je jedan službeno posvećen mamama, a jedan očevima. Ako je mama toplina i utjeha, tata je uzor i snaga, a oboje su neupitna i bezuvjetna ljubav. Najstariji zapis na kojem se spominje Dan očeva datira još iz vremena starog Babilona, a vezuje se uz pločicu na kojoj je dječak Elmes napisao čestitku svom ocu. No “službeno“ je Dan očeva prvi put obilježen u Sjedinjenim Američkim Državama 1908. nakon velike rudarske katastrofe u kojoj je poginulo više od 250 rudara,  od kojih su većina bili očevi. Dan očeva ne slavi se u svim zemljama istoga dana, a u Hrvatskoj je vezan uz blagdan Svetog Josipa, Isusova hranitelja kojeg je Hrvatski sabor 1687. proglasio zaštitnikom hrvatskog naroda.

Svim očevima čestitamo njihov dan i darujemo im besplatan ulaz u Muzej i njegove dislocirane zbirke u tjednu od 19. do 26. ožujka! Dobrodošli!

Ostale objave

Događanja u travnju

Događanja u travnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka...

Pročitajte više
Boćanje i boćarsko prigovaranje

Boćanje i boćarsko prigovaranje

organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autorica: Ivana Šarić Žic Boćate li? Ili igrate na balote? Neovisno o odgovoru, možda se pitate zašto muzej priređuje izložbu u čast boćanja? Život uz more, na otvorenome, uz opušteno druženje, ocrtava...

Pročitajte više
Muzej zatvoren za posjetitelje

Muzej zatvoren za posjetitelje

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Grada Rijeke, radi izmještanja i neutralizacije mine zaostale iz Drugoga svjetskog rata, Muzej će na lokaciji u Guvernerovoj palači biti zatvoren za posjetitelje u nedjelju 19. ožujka.

Pročitajte više
Skip to content