Dan Digitalizacije va Kastve
Datum:
7.6.2023.
Muzejska zbirka Kastavštine
Prolaz Ivana iz Kastva 1, 51215 Kastav

Dan Digitalizacije va Kastve

7. lipnja 2023. od 14 do 18 sati u Muzejskoj zbirci Kastavštine

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i Državni arhiv u Rijeci povodom Dana grada Kastva i Međunarodnog tjedna arhiva organiziraju prvi Dan Digitalizacije va Kastve.

Stanovnicima grada Kastva bit će omogućeno da arhivsko gradivo (dokumente, fotografije, razglednice, nacrte, karte… ) iz vlastitih zbirka i obiteljskih fondova besplatno zaštitno snime i mrežno predstave javnosti na topoteci DAR Državnog arhiva u Rijeci. Tako će se upotpuniti već digitalizirano arhivsko gradivo s područja Kastva koje se nalazi u Arhivu. Spojem javnog i privatnog arhivskog gradiva dobiva se potpunija slika prošlih događanja na području Kastavštine, stoga se pozivaju svi zainteresirani da se uključe u ovaj projekt.

Ostale objave

Obavijest o radnom vremenu

Obavijest o radnom vremenu

Zbog pripreme i održavanja Humanitarnog karnevalskog bala naš će muzej, od danas, 9. veljače do nedjelje 11. veljače, biti zatvoren za posjetitelje. Vidimo se u ponedjeljak!

Pročitajte više
Obavijest o radnom vremenu

Događanja u veljači

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. IZLOŽBA O'BLOG NA BLOG organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content