Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana je konferencija za medije vezana uz otvorenje izložbe D’Annunzijeva mučenica – L’olocausta di D’Annunzio. Autorice izložbe su Tea Perinčić i Ana–Maria Milčić, a dizajn izložbe potpisuju Sanjin Kunić i Nikolina Radić Štivić.
D’ Annunzijeva mučenica je ujedno i prva značajna izložba koja čini sastavni dio programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu.

Izložba se otvara 12. rujna 2019. u 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, na stotu obljetnicu D’ Annunzijeva okupacije Rijeke.

O izložbi su na konferenciji za medije govorili Tea Perinčić, jedna od autorica izložbe; Nikolina Radić Štivić, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka; Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke; Sonja Šišić, pročelnica Odjela za kulturu Primorsko-goranske županije i
Emina Višnić, direktorica projekta Europske prijestolnica kulture.

Izložba ostaje otvorena u vrijeme trajanja projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci i zatvara se 31. siječnja 2021. godine.

Skip to content