Čudotvornica – Radionice

Dragi učenici! Približavaju se školski praznici. Ako mislite da bi vam moglo biti dosadno, a spremni ste za nove avanture, praznici su idealna prilika za to. Zanimljive radionice i društvo vršnjaka u Čudotvornici vaše će praznike učiniti veselim, zabavnim i poučnim.
Zato odaberite radionicu, uz pomoć roditelja ispunite prijavnicu i… dođite!  Ali požurite jer broj je sudionika ograničen.
Cijena petodnevne radionice: 50,00 kn
Info: tamara[at]ppmhp.hr ili 051 213 578
KAROLINA
Vrijeme: 9.00. do 10.30
Uzrast:  9 do 12 godina
Radionica je osmišljena kao upoznavanje s Riječankom Karolinom Belinich i s dijelom lokalne povijesti vezane uz osobe koje su sudjelovale u njenom stvaranju. Osim slušanja i pričanja priča, na radionici ćeš izrađivati pijune u liku dama i vojnika s početka 19. stoljeća i podlogu za igru s kockicama koja se temelji na priči o Karolini Riječkoj.
KAD NARASTEM VELIKI BIT ĆU…KUSTOS
Vrijeme: 11.00 do 12.30
Uzrast: 7 do 10 godina
Na radionici ćeš  se upoznati s kustosicom i družiti se s njom cijeli tjedan. Saznat ćeš kako se postaje kustos, koji je posao kustosa, kako se prikupljaju i čuvaju muzejski predmeti, kako se pripremaju izložbe… i još puno toga… Zajedno s ostalim sudionicima radionice sudjelovat ćeš u postavljanju prave muzejske izložbe.
MOZAIK
Vrijeme: 13.00 do 14.30
Uzrast: 7 do 14 godina
Na radionici ćeš saznati sve o mozaiku – slikarskoj tehnici poznatoj još od antike. Naučit ćeš kako nastaje mozaik, gdje se i kada koristio, upoznat ćeš mozaike iz našeg zavičaja, ali i neke od najpoznatijih svjetskih mozaika. Naravno, i sam ćeš se okušati u izradi mozaika koristeći razne materijale poput gline, kamenčića i sl. koje ćeš obojati i stvoriti jedinstvenu dekoraciju.
PLESNA HALJINA IDE KISS
Vrijeme: 17.00 do 18.30
Uzrast: 9 do 14 godina
Na radionici ćeš doznati tko je bila Ida Kiss i koja je njena uloga u povijesti grada Rijeke. Saznat ćeš i kakav je bio društveni život u drugoj polovici 19. stoljeća – koja je bila omiljena razonoda, kako su izgledali plesnjaci, kakva je bila moda i koje je društvene norme trebalo slijediti… I ono najvažnije… zajedno ćemo izraditi pravu plesnu haljinu.
Prijavnicu za radionicu možete skinuti OVDJE

Ostale objave

Brdo kulture

Brdo kulture

Japanska avantura, radionica za djecu 27. lipnja od 10 do 12 sati radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina najava na mail: cudotvornica@ppmhp.hr i Rajka Jurdana Šepić: Sakuramichi – Japan u 100 slika 27. lipnja u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja U sklopu...

Pročitajte više
Reci lutka

Reci lutka

kreativno-likovna radionica za djecu i obitelj 25. lipnja 2024. u 18 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka organizator: Gradsko kazalište lutaka Rijeka U ovogodišnji program Brda kulture Gradsko kazalište lutaka Rijeka uključilo se reciklažnom...

Pročitajte više
Reci lutka

Korezin od besed

glazbeno-poetski čakavski recital 19. lipnja 2024. u 20 sati u Mramornoj dvorani Muzeja organizator: Ustanova Ivan Matetić Ronjgov Za sve ljubitelje čakavskog govornog i glazbenog izričaja, za one koji znaju, a osobito one koji ne znaju što je korezin, Ustanova Ivan...

Pročitajte više
Skip to content