Događanja u ožujku
Datum:
ožujak 2024
Sve lokacije muzeja

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA
Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka
radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h
Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren.

IZLOŽBA
O’BLOG NA BLOG
organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
autorica: Denis Nepokoj
dizajn: Vesna Rožman
izložba je otvorena do 31. ožujka 2024.

Na izložbi O’ blog na blog predstavljen je izbor tekstova koji su tijekom 2023. godine objavljivani na muzejskim FB stranicama i na muzejskom Blogu te predmeti vezani uz teme FB objava i blogova. Riječ je o tekstovima koji predmete iz fundusa Muzeja i muzejsku djelatnost predstavljaju na drugačiji, ležerniji način, prilagođen publici koja nije nužno muzejska publika, ali je korisnik društvenih mreža. Osim tzv. muzejskih priča, tekstovi su povezani i s važnim datumima hrvatske povijesti, s aktualnostima u svijetu koje se mogu predstaviti i kroz prizmu muzejske prakse i očuvanja baštine, ali uvijek uz predmete koji su dio muzejskoga fundusa. Jedan blog – jedan predmet predstavlja bogatstvo građe koja se u muzeju čuva, zanimljive muzejske priče i muzejski rad „iza scene“.

ČUDOTVORNICA
Radionice za male kreativce održavaju se u prostoru Čudotvornice Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i perivoju Muzeja, a edukativni programi održavaju se i u dislociranim zbirkama.

JUTRO U MUZEJU
RADIONICA ŽIVAHNA LIVADA
voditeljica: Iva Volović
vrijeme održavanja: 23. (subota) i 24. (nedjelja) ožujka 2024. od 10 do 12 u Muzeju
Radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina
Cijena: 5.31 €
Prijave: porukom na Facebook stranici Čudotvornice, e-mail cudotvornica@ppmhp.hr ili broj telefona 051/213-578.

Sve se budi pa tako i naša nova radionica u šarenoj Čudotvornici! Proslavit ćemo dolazak proljeća uz dvodnevno druženje, lišće, cvjetove i grane kojima ćemo oživjeti neke od stanara Muzeja i priča koje u njemu možemo čuti. Na kreativnoj radionici-igraonici polaznici će raditi s materijalima koje svakodnevno pronalazimo u prirodi, a gotovo nikada ne koristimo za malena umjetnička djela.

PROGRAM
ROĐENDAN U MUZEJU
Edukativne rođendanske radionice u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka namijenjene su djeci od 4 do 12 godina. Radionice su tematske, a slavljenik odabire između šest ponuđenih tema: Bal pod maskama, Trsatski zmaj, Uzbuna na brodu, Neobična forma, Staza izazova te Potraga za blagom.
Program se odvija u prostoru Muzeja. Potrebna je najava.

ČUDOTVORNICA NA PUTU
Čudotvornica na putu namijenjena je djeci iz udaljenijih škola kojima se na taj način olakšava sudjelovanje u edukativno-kreativnim programima povezanim sa sadržajem i fundusom muzeja, ali i segmentima lokalne kulturno-povijesne baštine.

MUZEJSKA ZBIRKA KASTAVŠTINE
Prolaz Ivana iz Kastva 1, Kastav
zimsko radno vrijeme – od 1. listopada 2023. do 1. lipnja 2024.
utorak i četvrtak: 10 – 12 sati
srijeda: 18 – 20 sati
ostale dane prema dogovoru

U stalnom je postavu povijest Kastva i Kastavštine predstavljena trima temama – Kako je nastao Kastav, Kulturno-prosvjetni život Kastavštine i Život na granici. Postavljena je i izložba fotografija „Iz muzejskog vremeplova“ na kojoj je predstavljeno prvo otvorenje Zbirke 1981. godine.

MEMORIJALNI CENTAR „LIPA PAMTI“
Lipa 35, Šapjane
radno vrijeme: utorak, četvrtak, petak od 10 do 14 h
srijeda od 12 do 19 h
subota od 10 do 18 h
nedjelja, ponedjeljak, blagdani i državni praznici zatvoreno

ZBIRKA MAKETA BRODOGRADILIŠTA „KRALJEVICA“
Posjet je moguć uz prethodnu najavu Muzeju i uz uvjete Brodogradilišta Dalmont d.o.o. iz Kraljevice.

ARHEOLOŠKA ZBIRKA CICKINI, OTOK KRK
Posjet je moguć uz prethodnu najavu.

Ostale objave

Brdo kulture

Brdo kulture

Japanska avantura, radionica za djecu 27. lipnja od 10 do 12 sati radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina najava na mail: cudotvornica@ppmhp.hr i Rajka Jurdana Šepić: Sakuramichi – Japan u 100 slika 27. lipnja u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja U sklopu...

Pročitajte više
Reci lutka

Reci lutka

kreativno-likovna radionica za djecu i obitelj 25. lipnja 2024. u 18 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka organizator: Gradsko kazalište lutaka Rijeka U ovogodišnji program Brda kulture Gradsko kazalište lutaka Rijeka uključilo se reciklažnom...

Pročitajte više
Reci lutka

Korezin od besed

glazbeno-poetski čakavski recital 19. lipnja 2024. u 20 sati u Mramornoj dvorani Muzeja organizator: Ustanova Ivan Matetić Ronjgov Za sve ljubitelje čakavskog govornog i glazbenog izričaja, za one koji znaju, a osobito one koji ne znaju što je korezin, Ustanova Ivan...

Pročitajte više
Skip to content