Događanja u ožujku
Datum:
ožujak 2024
Sve lokacije muzeja

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA
Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka
radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h
Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren.

IZLOŽBA
O’BLOG NA BLOG
organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
autorica: Denis Nepokoj
dizajn: Vesna Rožman
izložba je otvorena do 31. ožujka 2024.

Na izložbi O’ blog na blog predstavljen je izbor tekstova koji su tijekom 2023. godine objavljivani na muzejskim FB stranicama i na muzejskom Blogu te predmeti vezani uz teme FB objava i blogova. Riječ je o tekstovima koji predmete iz fundusa Muzeja i muzejsku djelatnost predstavljaju na drugačiji, ležerniji način, prilagođen publici koja nije nužno muzejska publika, ali je korisnik društvenih mreža. Osim tzv. muzejskih priča, tekstovi su povezani i s važnim datumima hrvatske povijesti, s aktualnostima u svijetu koje se mogu predstaviti i kroz prizmu muzejske prakse i očuvanja baštine, ali uvijek uz predmete koji su dio muzejskoga fundusa. Jedan blog – jedan predmet predstavlja bogatstvo građe koja se u muzeju čuva, zanimljive muzejske priče i muzejski rad „iza scene“.

ČUDOTVORNICA
Radionice za male kreativce održavaju se u prostoru Čudotvornice Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i perivoju Muzeja, a edukativni programi održavaju se i u dislociranim zbirkama.

JUTRO U MUZEJU
RADIONICA ŽIVAHNA LIVADA
voditeljica: Iva Volović
vrijeme održavanja: 23. (subota) i 24. (nedjelja) ožujka 2024. od 10 do 12 u Muzeju
Radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina
Cijena: 5.31 €
Prijave: porukom na Facebook stranici Čudotvornice, e-mail cudotvornica@ppmhp.hr ili broj telefona 051/213-578.

Sve se budi pa tako i naša nova radionica u šarenoj Čudotvornici! Proslavit ćemo dolazak proljeća uz dvodnevno druženje, lišće, cvjetove i grane kojima ćemo oživjeti neke od stanara Muzeja i priča koje u njemu možemo čuti. Na kreativnoj radionici-igraonici polaznici će raditi s materijalima koje svakodnevno pronalazimo u prirodi, a gotovo nikada ne koristimo za malena umjetnička djela.

PROGRAM
ROĐENDAN U MUZEJU
Edukativne rođendanske radionice u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka namijenjene su djeci od 4 do 12 godina. Radionice su tematske, a slavljenik odabire između šest ponuđenih tema: Bal pod maskama, Trsatski zmaj, Uzbuna na brodu, Neobična forma, Staza izazova te Potraga za blagom.
Program se odvija u prostoru Muzeja. Potrebna je najava.

ČUDOTVORNICA NA PUTU
Čudotvornica na putu namijenjena je djeci iz udaljenijih škola kojima se na taj način olakšava sudjelovanje u edukativno-kreativnim programima povezanim sa sadržajem i fundusom muzeja, ali i segmentima lokalne kulturno-povijesne baštine.

MUZEJSKA ZBIRKA KASTAVŠTINE
Prolaz Ivana iz Kastva 1, Kastav
zimsko radno vrijeme – od 1. listopada 2023. do 1. lipnja 2024.
utorak i četvrtak: 10 – 12 sati
srijeda: 18 – 20 sati
ostale dane prema dogovoru

U stalnom je postavu povijest Kastva i Kastavštine predstavljena trima temama – Kako je nastao Kastav, Kulturno-prosvjetni život Kastavštine i Život na granici. Postavljena je i izložba fotografija „Iz muzejskog vremeplova“ na kojoj je predstavljeno prvo otvorenje Zbirke 1981. godine.

MEMORIJALNI CENTAR „LIPA PAMTI“
Lipa 35, Šapjane
radno vrijeme: utorak, četvrtak, petak od 10 do 14 h
srijeda od 12 do 19 h
subota od 10 do 18 h
nedjelja, ponedjeljak, blagdani i državni praznici zatvoreno

ZBIRKA MAKETA BRODOGRADILIŠTA „KRALJEVICA“
Posjet je moguć uz prethodnu najavu Muzeju i uz uvjete Brodogradilišta Dalmont d.o.o. iz Kraljevice.

ARHEOLOŠKA ZBIRKA CICKINI, OTOK KRK
Posjet je moguć uz prethodnu najavu.

Ostale objave

Lica gladi: sit gladnom ne vjeruje

Lica gladi: sit gladnom ne vjeruje

autorice: dr. sc. Tanja Kocković Zaborski, Etnografski muzej Zagreb i dr. sc. Melanija Belaj, Institut za etnologiju i folkloristiku autorice vizualnog identiteta i likovnog postava: Studio Bilić Müller organizatori: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja...

Pročitajte više
Događanja u travnju

Događanja u travnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. IZLOŽBA LICA GLADI: SIT GLADNOM NE VJERUJE organizator: Etnografski muzej...

Pročitajte više
Skip to content