23. Edukativno-muzejska akcija

U tijeku je 23. EMA!
Dvadeset i treća po redu Edukativno-muzejska akcija, kojom se obilježava Međunarodni dan muzeja, ove godine traje od 18. travnja do 18. svibnja, s temom LAĐA.
Tim povodom Čudotvornica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka organizira radionicu RIBA RIBI GRIZE REP namijenjenu organiziranim grupama dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Na ovoj će radionici djeca dobiti priliku upoznati osnove tradicijskih barki kvarnerskoga kraja poput pasare, gajete i guca. Kroz igru i zabavu okušat će se u ribolovu, kao i raspoznavanju najpoznatijih jadranskih riba. Sve će to začiniti mirisnim ribljim jelima te neizostavnom ribarskom feštom!
“Dižimo sidro, otvorimo naše muzeje i ustanove, porinimo naše LAĐE i krenimo zajedno na uzbudljivo putovanje u prošlost!”
Tijekom trajanja 23. EMA-e radionica je besplatna. Potrebna je najava e-mailom: cudotvornica@ppmhp.hr ili telefonom: 051/213-578.
Dobro nam došli!

Ostale objave

Danuncijada na otoku Krku

Danuncijada na otoku Krku

organizatori: Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka autori: Tvrtko Božić, Tea Perinčić otvorenje izložbe: petak 11. studenog 2022. u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja...

Pročitajte više
Skip to content