Projekt Vijeće mladih Benčić

Ljetna škola “Željeznicom…” – 21.-25.7.,2014.
Izložba “Dnevnik putovanja” 25.07.2014., 13:00 (Bernardi, Ivana Grohovca 1)
Misija Vijeća mladih Benčić je suradnja i osnaženje djece kako bi učila, utjecala, kreirala i doživjela različite oblike umjetnosti i kulture u svojem gradu.
Vijeće mladih Benčić nasljednik je projekta „Preuzmimo Benčić“ koji je osmišljen i izveden od strane kanadske umjetnice Althee Thauberger. Vijeće mladih Benčić iskoristiti će energiju i zalaganje za lokalitet Benčić tokom prošlog projekta kako bi se nastavila izgradnja odnosa između mladih, povijesti, samog lokaliteta i institucija koje će se useliti tamo kroz nekoliko godina. Cilj Vijeća je podignuti svijest djece o povijesti njihovog grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost, te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada. Istovremeno dajemo im priliku za upoznavanje različitih oblika umjetnosti, za uključivanje u rad kulturnih institucija i korištenje njihovih resursa te za uključivanje njihovih mišljenja i interesa u kulturnu dinamiku grada.
Prvi ciklus radionica i aktivnosti u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić otvaramo s Ljetnom školom pod nazivom „Željeznicom…“, (21.-25.07.2014.) koja će istražiti povijest i simboliku riječke željeznice.
Pridružite nam se na izložbi kreativnih dnevnika razvijenih tokom tjedan dana u kojima će biti sadržana razmišljanja, istraživanja, emocije, trenuci, slike i ideje djece, koje su bile razvijene tijekom petodnevne ljetne škole.
Za više informacije o tome kako se uključiti u projekt, slobodno se obratite Ivani Golob i Natali Bosić preko e-mail adrese vm.bencic@musagetes.ca
Vijeće mladih Benčić projekt je Musagetesa, internaconalne organizacije koja umjetnost čini centralnijom i značajnijom u životima ljudi, u našim zajednicama i društvima, i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.
U suradnji s Nadiom Mustapić i Tonijem Meštrovićem, Odjelom za kulturu Grada Rijeke te institucijama Državni arhiv u Rijeci, Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja i Gradska knjižnica Rijeka.
Posebna zahvala Hrvatskim željeznicama na pruženom potpori i otvorenosti za suradnju.

Ostale objave

Vespa i Kvarner

Vespa i Kvarner

organizator: Vespa Klub Rijeka autori: Igor Pavić, Danijel Teslak fotografije: Dorian Bogut, VK Rijeka, AMD Matulji, Igor Puž 6. rujna do 12. rujna 2023.  U sklopu manifestacije Crovespa 2023. u našem je perivoju postavljena izložba na kojoj je predstavljeno...

Pročitajte više
Događanja u rujnu

Događanja u rujnu

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. IZLOŽBA SJETI SE MENE organizatori: Hrvatski restauratorski zavod, Pomorski i...

Pročitajte više
Skip to content