Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Naš je muzej za prosinac priredio program “Ususret Božiću”. Njime vas pozivamo na događanja koja nas uvode u predbožićno vrijeme. Program je namijenjen svim uzrastima i interesima, a najmlađi već danas mogu doći razgledati izložbu “Božićna bajka postavljenu u Muzeju” na kojoj su predstavljeni radovi djece polaznika muzejskih likovnih radionica pod vodstvom Matije Vurušića i radovi polaznika Muzejskog malog ateljea – MuMA-e pod vodstvom Nine Licul.
Ali to nije sve! Već vas 15. prosinca pozivamo na
PREDAVANJE
USUSRET BOŽIĆU – BOŽIĆNE TRADICIJE KROZ POVIJEST. Održat će ga doc. dr. sc. Kosana Jovanović s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja.
Prijave za dolazak na predavanje primamo na mail info@ppmhp.hr do 14. prosinca 2021. u 15 sati.
Potom slijedi poslastica za sve ljubitelje glazbe i plesa. U posjet nam dolazi Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. Ladovi umjetnici održat će
PREZENTACIJU
HRVATSKIH TRADICIJSKIH GLAZBALA
i to 16. prosinca 2021. u 17 sati u Mramornoj dvorani Muzeja, a nakon prezentacije, u 19.30 sati i
BOŽIĆNI KONCERT ANSAMBLA NARODNIH PLESOVA I PJESAMA HRVATSKE LADO koji će predstaviti izbor tradicijskih božićnih napjeva iz hrvatskih krajeva.
Prijave za dolazak na prezentaciju i koncert primamo na mail info@ppmhp.hr do 15. prosinca 2021. u 15 sati.
Svi programi odvijaju se sukladno propisanim mjerama u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, a sudjelovanje u programu moguće je samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.
Ulaz na sve programe naš je dar 😊.
Za slučaj da zbog prepunog kalendara predbožićnih događanja zaboravite na jedan od ovih programa još ćemo vas jednom na njih podsjetiti.

Skip to content