Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Maritime and History Museum of the Croatian Littoral

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Dragi učenici! Približavaju se školski praznici. Ako mislite da bi vam moglo biti dosadno, a spremni ste za nove avanture, praznici su idealna prilika za to. Zanimljive muzejske radionice i društvo vršnjaka u Čudotvornici vaše će praznike učiniti veselim, zabavnim i poučnim. Odaberite temu, uz pomoć roditelja ispunite prijavnicu na našoj web stranici ili u Muzeju, i … dođite!

Teme radionica koje nudimo su  Kad narastem bit ću kustos, Moja soba i Glagoljaši – Čudotvorci. Radionica Glagoljaši – Čudotvorci je besplatna.

Cijena ostalih radionica iznosi 50,00 kn.

KAD NARASTEM, BIT ĆU KUSTOS Vrijeme: 9.00-11.00 Uzrast: 7-9 godina Na radionici ćeš upoznati kustosa, družiti se s njime cijeli tjedan i vidjeti što to on radi. Saznat ćeš kako nastaje muzej, kako se prikupljaju, čuvaju i istražuju muzejski predmeti, kako se pripremaju izložbe … i još puno toga. Zajedno s ostalim sudionicima moći ćeš organizirati pravu muzejsku izložbu.

MOJA SOBA Vrijeme: 11.00-12.30 Uzrast: 9-12 godina Na radionici ćeš saznati kako su se nekad namještale i uređivale sobe i kuće, kakav je bio namještaj, tko ga je izrađivao, kako se raspoređivao…a sve što saznaš moći ćeš upotrijebiti kako bi dizajnirao maketu vlastite idealne sobe.

GLAGOLJAŠI – ČUDOTVORCI Vrijeme: 13.00 – 14.30 Uzrast: 9 do 14 godina Kroz razne igre i zabavne zadatke naučit ćeš ponešto o starohrvatskom pismu glagoljici te ćeš kroz brojne likovne akcije izrađivati predmete s ukrasima inspiriranima glagoljskim slovima. Osim toga, u Muzeju ćeš imati priliku dešifrirati natpise sa srednjovjekovnih glagoljskih spomenika.

Prijavnicu za radionice možete skinuti ovdje.

Skip to content