Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Maritime and History Museum of the Croatian Littoral

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

U tjednu obilježavanja Dana darovite djece PPMHP će organizirati 4 tematske muzejske radionice za različite uzraste u niže navedenim terminima. Prisustvo na svim radionicama je besplatno, a radi ograničenog broja sudionika (do15) obavezna je prethodna najava na mail tamara@ppmhp.hr ili tel. 051/213578.

SLIKA U SLOVU
Datum: 23. 3. 2015.
Vrijeme: 11.00-12.30
Uzrast sudionika: 5. i 6. razred osnovne škole
Voditeljica: Tamara Mataija, Sanja Palada
Opis aktivnosti:
Tematska radionica namijenjena je prvenstveno onima čije su bilježnice teško čitljive! Kroz različite aktivnosti na radionicama se učenicima predstavlja vještina lijepog pisanja i ukrašavanja slova. Sudionici će najprije proučavati povijesne, rukom pisane dokumente izložene u stalnom postavu, a nakon toga pokušat će savladati tehnike krasopisa tintom i perom.

MALI ARHEOLOZI
Datum: 24. 3. 2015.
Vrijeme: 10.00-11.30
Uzrast sudionika: predškolski uzrast
Voditeljica: Jasna Ujčić Grudenić
Opis aktivnosti:
Na radionici se, kroz igru i praktičan rad, djecu upoznaje s arheološkim iskopavanjima i istraživanjima. Djeca će najprije pripremiti teren za arheološko iskopavanje, provodit će arheološko iskopavanje, izraditi arheološku terensku dokumantaciju, lijepit će pronađene ulomke u cjeline te na kraju izraditi arheološki crtež koji će moći uzeti sa sobom.

ANTIČKE IGRE
Datum: 24. 3. 2015.
Vrijeme: 13.00-14.30
Uzrast sudionika: 3. i 4. razred osnovne škole
Voditeljica: Tamara Mataija
Opis aktivnosti:
Tema radionice su veze između materijalne i nematerijalne baštine. Na radionici djeca upoznaju dio svakodnevnog života u prošlosti koji se odnosi na zabavu i razonodu. Polazište za radionicu su muzejski predmeti – žetoni za igre na ploči pronađeni na arheološkom lokalitetu Krk – Sepen, a datiraju se u 1./2. stoljeće. Sudionici će upoznati pravila jedne stare igre sa žetonima, izraditi podlogu za nju te ju na koncu i zaigrati.

DRAMCI IZ GUVERA
Datum: 28. 3. 2015.
Vrijeme: 12.00-13.30
Uzrast sudionika: 8 do 14 godina
Voditelj: Zoran Josić
Opis aktivnosti:
Radionica na kojoj će se sudionici upoznati s osnovnim glumačkim zadacima. Program radionice nadovezuje se na muzejski dramski studio Dramci iz Guvera čija je posebnost njegova sadržajna povezanost s poviješću grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te s djelatnošću Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja čija se građa koristiti kao dramska inspiracija i scenografija.

Skip to content