Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

MuMA – Muzejski mali atelje – likovna je radionica u organizaciji Čudotvornice Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Radionica koju vodi Nina Licul, likovna pedagoginja, djeluje od 2014. godine. Kao izvanškolsku slobodnu aktivnost pohađaju je djeca od 5 do 11 godina tijekom cijele školske godine.
U školskoj godini 2018./2019. polaznici MuMA-e i voditeljica Nina postigli su mnoge uspjehe na lokalnim i međunarodnim natjecanjima likovnih radova!

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn–Essen–Lovas–Karaševo na temu „Duga“, koji su pokrenuli hrvatski umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić, namijenjen je djeci Hrvata u iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Na natječaj je pristiglo 1250 radova iz 120 škola i udruga iz osam zemalja: Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Njemačke i Bolivije. Nagrađen je veliki broj učenika, a među njima i polaznica Muzejskog malog ateljea Sunčana Arh (10 godina) koja je u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda osvojila četvrto mjesto.
http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=189255

Na jubilarnom 20. likovnom natječaju „Ex tempore 2019.“ ove je godine sudjelovalo 108 autora likovnih radova na temu „Riječke vedute”. Natječaj se održava u organizaciji Grada Rijeke, MO Kantrida i atelijera L’ART. Humanitarnog je karaktera jer se nagrađeni radovi doniraju Dječjoj bolnici Kantrida. Polaznica Muzejskog malog ateljea Sunčana Arh osvojila je prvu nagradu i diplomu za likovni rad u kategoriji od 1. do 4. razreda, a Muzejski mali atelje dobio je Zahvalnicu za sudjelovanje u natjecanju mladeži i građanstva u likovnom izričaju. Svečana dodjela održala se 16. svibnja 2019. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Održan 20. likovni natječaj “Ex tempore”

„LUMS – Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet” županijska je likovna manifestacija kojom se predstavljaju iznimna postignuća i najbolja dječja ostvarenja iz likovne kulture i likovne umjetnosti, ove godine s temom „Humanizacija urbanih prostora”. Polaznici Muzejskog malog ateljea Lucija Lončarić (6 godina) i Marin Rajačić (6 godina) za svoje su radove dobili pohvalnicu županijske komisije. Svečana dodjela diploma, pohvalnica i zahvalnica održala se u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 24. svibnja 2019. Izložba likovnih radova može se pogledati u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka do 17. lipnja 2019.
http://www.ss-primijenjenaumjetnost-ri.skole.hr/prva.htm

Čestitamo mladim umjetnicima iz Muzejskog malog ateljea i voditeljici Nini Licul na iznimnim uspjesima u ovoj školskoj godini!

Skip to content