Titanic-Carpathia

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci (21. 05. 2015.)
Atraktivna i značajna izložba Titanic-Carpathia, nakon uspješne premijere u matičnom Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 2012. godine, te gostovanja u Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, 2013. i 2014., nastavlja svoje putovanje prema još jednoj kulturnoj instituciji našeg grada-Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.
Ovom izložbom Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka postaje dio 4. Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Mala barka – Fiumare koji će se održavati na prostoru Verdijeve ulice, Korza, te uz Mrtvi kanal gdje će obnoviti sjećanja na Mrtvi kanal kakav je nekad bio.
Izložba Titanic-Carpathia je podsjetnik na veliki iseljenički val koji je zahvatio Rijeku početkom 20. stoljeća, ali i na prekooceanski brod Carpathia, brod heroj koji je na putovanju iz New Yorka prema Rijeci prvi pružio pomoć putnicima s tonućeg Titanica.
Na izložbi će biti izložena replika spasilačkog prsluka s Titanica čiji je original – jedini sačuvan u Europi i jedan od pet sačuvanih u svijetu – dio stalnog postava Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.
Izložba će dati prikaz raskošnih interijera Titanica, ali i Carpathije, svjedočenja putnika o posljednjim trenucima na brodu koji je tonuo, imena putnika iz Hrvatske koji su preživjeli potonuće Titanica, te zanimljive pojedinosti iz sudbonosnog susreta posade Carpathije i preživjelih putnika u jednoj od najvećih mirnodopskih pomorskih tragedija u povijesti pomorstva.
Izložbom u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca želimo ukazati na vrijednost pomorske baštine grada Rijeke i pridonijeti atraktivnosti 4. Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare 2015.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content