Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka na riječkom Sajmu nautike – Rijeka Nautic Show od 27. do 29. rujna 2013. u organizaciji Grada Rijeke, Zajednice tehničke kulture Rijeka i Lučke uprave Rijeka.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, u sklopu manifestacije  obnovljenog riječkog nautičkog sajma 2013. na Gatu Karoline Riječke i Rive Boduli, sudjeluje s izložbom Titanic-Carpathia.

Predstavljena izložba Titanic-Carpathia dio je izložbe održane u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, 2012 godine. Uz to, manji dio izloženog materijala predstavlja dio gostujuće izložbe PPMHP, koja je u svibnju i lipnju ove godine bila prezentirana u poljskom gradu Szczecinu, a od sredine listopada do kraja prosinca biti će izložena u mađarskom gradu Szegedu.

Na izložbi će osim eksponata iz fundusa PPMHP biti izloženi i posteri na hrvatskom i engleskom jeziku, koji prikazuju dio riječke prošlosti iz 1912. godine, povijest međunarodne brodske linije s New Yorkom, sliku o putnicima i posadi iz Hrvatske koji su bili sudionici tragičnog događaja potonuća Titanica i spašavanja njegovih putnika, te njihovog povratka u New York i Rijeku početkom svibnja 1912. godine.

Skip to content