Riječki klavirski trio
Datum:

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na drugi koncert treće sezone ciklusa Glazbena Rijeka!
Četvrtak, 28. studenog 2019., 20 sati
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Guvernerova palača – Mramorna dvorana
Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka
Riječki klavirski trio
Krunoslav Marić, violina
Vid Veljak, violončelo
Filip Fak, klavir
Program:
F. Schubert: Klavirski trio br. 2 u Es-duru
Allegro
Andante con moto
Scherzo. Allegro moderato
Allegro moderato
F. Schubert: Notturno u Es-duru, op.148 d.897
Ulaznice: 50 kn
Riječki klavirski trio osnovan je krajem 2015. udruživanjem trojice već afirmiranih mladih glazbenika iz Rijeke koji trenutno žive na zagrebačkim adresama, a čine ga violinist Krunoslav Marić, violončelist Vid Veljak i pijanist Filip Fak. Krenuvši od zajedničkog entuzijazma prema komornom muziciranju, Trio je osnovan s idejom da postane rezidencijalni ansambl u koncertnom životu riječkog kulturnog kruga, a jedan od glavnih ciljeva njihova umjetničkog djelovanja jest promicanje hrvatske glazbene baštine, kako u domovini tako i u inozemstvu. Nakon inauguracijskog koncerta u Rijeci, u studenom 2016., te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Riječki klavirski trio odlazi na svoju prvu međunarodnu turneju u Narodnu Republiku Kinu, gdje je nastupio u elitnim koncertnim dvoranama u šest različitih gradova, uključujući i Peking i Šangaj. Posebno zapažen nastup Trio je ostvario na Osorskim glazbenim večerima kao i na drugim koncertima u Hrvatskoj. Vrijedi istaknuti i nastup u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Koncert u HNK Ivana pl. Zajca, održan u listopadu 2017., bio je ujedno i prvi u ciklusu koncerata koje je ovaj ansambl održao u Rijeci što je bila i jedna od pokretačkih ideja pri njegovom osnivanju.
ULAZNICE i PRETPLATE moguće je REZERVIRATI putem obrasca na web stranici www.uocristoforium.hr, upitom na mail info@uocristoforium.hr ili telefonskim putem na broj 0998302875. KUPITI ih je moguće jedan sat prije početka koncerta na blagajni Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.
Organizator: Umjetnička organizacija Cristoforium
Partner: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content