Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

organizatori: Klub studenata povijesti umjetnosti pri Društvu povjesničara umjetnosti Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Spomenička knjižnica i zbirka Mažuranić – Brlić – Ružić
autorice izložbe: Irena Radoslav i Iva Volović
suradnici na projektu: Tamara Mataija, Andrea Samaržija, Theo de Canziani
otvorenje izložbe: 15. ožujka 2019. u 18 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka
izložba će biti otvorena do 15. travnja 2019.

U sklopu održavanja devetog Dana povijesti umjetnosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će postavljena tematska izložba Riječke (primijenjene) priče. Riječ je o izložbi koju organiziraju studenti povijesti umjetnosti ujedno i članovi Kluba studenata povijesti umjetnosti ARTeFACT pri Društvu povjesničara umjetnosti Rijeke.
Na izložbi će biti predstavljeni predmeti primijenjene umjetnosti iz razdoblja secesije s područja Rijeke i njene okolice, i ispričane priče koje se uz njih vezuju. Uz autorice izložbe, studentice Irenu Radoslav i Ivu Volović, u osmišljavanju koncepta, a posebice u njegovoj realizaciji, sudjelovali su i brojni drugi studenti povijesti umjetnosti koji su i osmislili priče kroz koje se vezuju uz izložene predmete.
Uz izložbu su osmišljene i prateće aktivnosti namijenjene ciljanim skupinama publike poput likovnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta koje će se provoditi u sklopu programa muzejske Čudotvornice, likovne radionice za djecu, a za srednjoškolski uzrast predviđena su vodstva po izložbi. Tijekom trajanja izložbe, dva puta tjedno, bit će organizirana stručna vodstva za posjetitelje.

Skip to content