Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

[IZ MUZEJSKE PRAKSE]

Radite u kulturi? Želite svoje programe bolje prilagoditi zajednici? Želite aktivnosti koje planirate bolje povezati s potrebama osoba s invaliditetom, darovite djece, mladih i volontera? Onda su radionice iz edukativnog ciklusa “Rad sa zajednicom” program koji se ne propušta.
Radionice su dio projekta “Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja”. Edukativni ciklus “Rad sa zajednicom” posvećen je radu sa specifičnim društvenim skupinama te učenju o potrebi diversificiranog i prilagođenog pristupa različitim kategorijama korisnika u kulturi. Kako sudioničko upravljanje u kulturi podrazumijeva udruženi rad različitih pojedinaca ili skupina, osnovni preduvjet njegove uspješne provedbe postaje razumijevanje i prihvaćanje drugoga u njegovim specifičnim potrebama i interesima.
Vrijeme odvijanja radionica: rujan i listopad 2020.
Mjesto odvijanja radionica: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Broj polaznika na radionicama je ograničen pa molimo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave do 15. rujna 2020. na e-mail nevenka(at)ppmhp.hr ili na tel. 051/213-578
U prvoj radionici “Darovitost – kako prepoznati, podržavati i razvijati?” usmjerit ćemo se na potrebe i interese darovite djece i njihovih roditelja.
Radionica će se održati u četvrtak, 17. rujna 2020. u 10 sati pod vodstvom psihologinje Jasne Borbelj Čeko iz Centra za poticanje darovitosti Rijeka.
U drugoj radionici “Rad s mladima i volonterima u kulturi” usmjerit ćemo se na osnovne elemente rada s mladima i volonterima kao važnim ljudskim potencijalima.
Radionica će se održati u četvrtak, 24. rujna 2020. u 10 sati pod vodstvom psihologinje Gorane Mišćenić iz Udruge Žmergo.
U trećoj radionici “Specifičnosti rada s osobama s invaliditetom” posvetit ćemo se razumijevanju izazova s kojima se susreću naši sugrađani – osobe s oštećenjima vida te učiti o načinima prilagodbe ustanova u kulturi njihovim potrebama.
Radionica će se održati u četvrtak, 1. listopada 2020. u 10 sati pod vodstvom Emila Mandarića iz Udruge slijepih Primorsko-goranske županije.
Radionica se provodi u okviru projekta Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja, UP.04.2.1.04.0182., a financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka provodi projekt u partnerstvu s lokalnim nevladinim organizacijama čiji je cilj razviti model participativnog muzejskog upravljanja: Udrugom Žmergo, Kreativnim kolektivom Kombinat, Centrom za poticanje darovitosti, Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije te Maticom umirovljenika Grada Rijeke.

 

Skip to content