Način gradnje i obnove tradicijskih barki

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka poziva sve zainteresirane na sedmo predavanje u sklopu Radionica tradicijske brodogradnje. Prema programu će se u četvrtak, 17. svibnja 2018., u 18 sati, u prostorijama Tehničkog fakulteta u Rijeci održati predavanje na temu – Način gradnje i obnove tradicijskih barki. Predavanje će održati prof. dr. sc. Roko Dejhalla, Tehnički fakultet u Rijeci.

Radionice tradicijske brodogradnje sastavni su dio programa Akademije tradicijskih pomorskih zanata i vještina koja je osnovana unutar projekta Mala barka 2 s ciljem očuvanja od zaborava nematerijalne pomorske baštine koju predstavljaju tradicijska brodogradnja, ribarske i mornarske vještine, folklor, običaji, vjerovanja i dr. Nositelji programa Akademije su Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Ekomuzej “Kuća o batani” iz Rovinja, Pomorski muzej – Museo del Mare “Sergej Mašera” iz Pirana te Občina Izola.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content