Praznici u Muzeju

Dragi roditelji i djeco, učitelji i učenici!
Vjerujem da svi nestrpljivo iščekujemo ovogodišnje zimske praznike. Svakoga od nas nešto posebno veseli u ovo doba godine – možda šarene lampice, opojni mirisi blagdanskoga ručka, igre na snijegu ili pak pokloni pod borom? ☃
Ekipu iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka ove zime posebno raduju još jedni Praznici u Muzeju! Za vaše klince pripremili smo nekoliko tematskih radionica kojima ćemo ugrijati hladne siječanjske dane. U ponudi su radionice:
“Trsatski zmaj – akcija!”, “Karolina” te “Mašta stvara svašta!”.
Svaka radionica održavat će se pet dana, od 4. do 9. siječnja 2016. godine, u trajanju od jednoga i pola sata (izuzev 6. siječnja zbog blagdana Sveta tri kralja).
Radionica “Trsatski zmaj – akcija!” namijenjena je djeci predškolske dobi te nižih razreda osnovne škole (1.-4.). Legenda o slavnome Trsatskom zmaju, temeljena na priči Velida Đekića ovoga će puta postati scenarij za film čija produkcija počinje 4. siječnja. Na ovoj će radionici djeca na krilima našega zmaja preletjeti proces stvaranja filma, a svoj će trud i kreativnost moći pogledati na malom ekranu zadnji dan radionice.
❉ Vrijeme: 9:00 – 10:30 sati
Radionica “Karolina” namijenjena je djeci svih dobnih skupina osnovne škole.
Potaknuti pričom o Karolini Riječkoj, djeca će se upoznati s načinom života u Rijeci za vrijeme Napoleona, izgledom grada te značajnim osobama toga vremena. Sva će nova znanja djeca pretočiti u dinamičnu društvenu igru – koju će sami izraditi!
❉ Vrijeme: 11:00 – 12:30 sati
Radionica “Mašta stvara svašta!” namijenjena je za učenike viših razreda osnovne škole (5.-8.). Na ovoj radionici kreativnog pisanja djeca će imati priliku naučiti kako pronaći i započeti priču, koji su osnovni elementi svake priče, što je sve potrebno učiniti kada priču završimo i još mnogo toga. Svo naučeno znanje o kreativnom pisanju, diskutiranju, istraživanju i prezentiranju vlastite kulturne baštine primijenit će tijekom osmišljavanja muzejskih legendi – upravo za svoje vršnjake!
❉ Vrijeme: 13:00 – 14:30 sati
 
Cijena petodnevne radionice iznosi 50 kuna.

* Za polaznike dramske radionice “Dramci iz Guvera” i likovne radionice “MuMA” pohađanje radionica u sklopu programa Praznici u Muzeju je besplatno! *

Kako biste prijavili svoje dijete na jednu od radionica, ispunite ovaj obrazac te ga pošaljite, ili dođite osobno u Muzej.
Za dodatne informacije kontaktirajte:
@ cudotvornica[at]ppmhp.hr
☎ 051/213-578.
☃ Veselimo se vašem dolasku! ☃

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content