Peek&Poke – 10 godina: Lydia Kavina
Datum:

Povodom 10 godina Peek&Poke , ekipa okupljena iza ovog decenijskog imena, u Rijeku dovodi (premijerno) priznatu tereministicu svjetskog glasa – Lydiu Kavinu.
Uz ovaj “egzotični” instrument Lydia će nastupiti 29.7. u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u pratnji riječkih glazbenika Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima i Hrvoje Geller na klaviru. Vrhunski glazbenici okupljenima će priuštiti vrhunski jazz ambijent u vrhunskom ambijentu.
Teremin, u povijesti zapisan kao prvi elektronski instrument slučajni je izum Leona Theremina koji na radeći na instrumentima za špijunažu otkrio da se se jedan baš i ne ponaša odveć špijunski nego više glazbeno….
Lydia Kavina, posebnost je da je dirketni potomak izumitelja teremina Leona Theremina, iza sebe ima brojne nastupe s londonskim filharmonijskim orkestrom, radila je s poznatim redateljem Tim Burtonom, Tom Waitom, ….
Cijena ulaznice do dana koncerta iznose 50,00 kuna. Na dan koncerta 80,00. Broj ulaznica je limitiran pa stoga … pohitajte do Peek&Poke u periodu od 14:00 do 20:00 po svoj primjerak ili rezervirajte svoju na mail: info@peekpoke.hr ili 091 780 5709
Teremin, prvi elektronski intrument ikada napravljen, daleke 1920. godine. Ruski znanastvenik Leon Theremin pukim slučajem otkrio je ovaj instrument koji je svoje zlatno doba dozivio 50tih i 60tih godina XX. stoljeća. Prepoznatljivi “tugaljiv” zvuk koji proizvodi obilježio je brojne filmove, pjesme, a 29.7.2017. imamo čast (u organizaciji Peek&Poke) uživati u kompozicijama koje izvodi Lydia Kavina, inače direktni potomak samog izumitelja Leona Theremina.
29.7.2017. u 20:30 – Guvernerova palača
30.7.2017. u 19:00 – Peek&Poke, predavanje o životu i radu Leona Theremina

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content