Papandopulo kvartet
Datum:

Novi koncertni ciklus u Rijeci
Program:
Johann Sebastian Bach: Talijanski koncert za čembalo, BWV 971
(obradba za kvartet saksofona: Katsuki Tochio)
Davor Bobić: Choral et Scherzando
Eugène Bozza: Andante et Scherzo
Boris Papandopulo: Tri studije za glasovir
(obradba za kvartet saksofona: Ivan Batoš)
Izidor Leitinger: Suita quasi Balkanika
Opuštenost i sigurnost u nastupu, intonativna preciznost i bogatstvo tonske kreacije, vještina u raznovrsnim artikulacijama, fantastična pokretljivost i preciznost kako u najvišim, tako i u najnižim registrima, riječju, zadivljujuća tehnička potkovanost, temelji su na kojima članovi Papandopulo kvarteta grade svoju glazbenu izražajnost i izričajnost. Temelji, koji pokazuju njihovu individualnu vještinu, koja u suptilnoj međusobnoj neverbalnoj komunikaciji prerasta u umjetničko/stvaralački čin na pozornici. (Mirta Špoljarić, SB Plus, 27. 1. 2014)
Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, diplomanata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu iz razreda Dragana Sremca: Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Koncerti u Eufrazijani u Poreču, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, AudioArt festival u Puli i Dani nove glazbe u Splitu, Dani hrvatske glazbe u Beču i festival Echoraum u Beču te na koncertima u Budimpešti, Parizu, Strasbourgu, Hercegnovom i dr. Osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe, osobito djela mladih hrvatskih i inozemnih autora, te surađuje s brojnim glazbenicima. Članovi kvarteta bave se i pedagoškim radom na glazbenim akademijama u Zagrebu, Splitu, Sarajevu i Novom Sadu, na glazbenim školama u Zagrebu, Splitu, Jastrebarskom i Samoboru, a djeluju i kao mentori-predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Pokrenuli su Školu saksofona u Jaski, međunarodni proljetni seminar u Jastrebarskom za učenike i studente saksofona. Taj izuzetno uspješan projekt donio im je Nagradu Grada Jastrebarskog za 2014. godinu.
Prodajna mjesta ulaznica u Rijeci:

  • AUTOTRANS d.o.o., Poslovnica Rijeka – Riva 22, Rijeka
  • CROATIA RECORDS d.d., RIJEKA – Užarska 3, Rijeka
  • S.O.L.E.N. D.O.O., AGENCIJA SOLEN – Strossmayerova 2, Rijeka

Ulaznice se mogu kupiti online www.lisinski.hr i dva sata prije početka koncerta u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvtaskog primorja (Guvernerovoj palači) u Rijeci.
26. listopada 2017. četvrtak u 20:00 sati – Mramorna dvorana

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content